XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hem rättsmedel för Acne

Acne, en hudsjukdom som kännetecknas av whiteheads, pormaskar, finnar och pustler, uppstår när överskottsolja som kallas talg träskor porerna. Medan vanlig tvätt med tvål och vatten är den första försvarslinjen mot akne utbrott, utvärtes preparat som torr olja sekret och bekämpa bakterier kan också ge betydande resultat. Många huskurer erbjuder säkra och effektiva metoder för att lindra rodnad och eliminera milda symptom i samband med akne.

Gröt

Kvinnor har använt havregryn i århundraden för att hålla hy klar, enligt Dr. James Fulton, en Kalifornien-baserade hudläkare och författare till boken "Huskurer: vad som fungerar." Han påstår att "havremjöl är en naturlig sammandragande som också innehåller nyttiga proteiner." GrannyMed.com instämmer med att notera att havregryn "renar porerna genom att absorbera olja och exfoliera huden."

Förbered en portion vanligt havregryn enligt tillverkarens anvisningar. Låt den svalna och sprida den på ditt ansikte. Täck den med en fuktig, varm tvättlapp. Slappna av i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Upprepa denna procedur dagligen i två veckor för bästa resultat. Alternativt föreslår GrannyMed.com lägga 1/4 cup honung för att underlätta spridning och för att lägga till huden toning egenskaper.

Rosvatten

Rose vatten innehåller naturliga antiseptiska och antibakteriella medel som förhindrar akne utbrott. Det bidrar också till att lysa upp och vitalisera huden hy. Dr Linda B. White, författare till "The Herbal apotek," rekommenderar rosenvatten, finns på hälsokostbutiker, med verkliga ros eterisk olja. Häll det i en sprayflaska och spreja den på ditt ansikte för att tona och fräscha upp huden. Du kan också lägga till glycerin till rosenvatten för att göra en anti-acne fuktighetskräm.

ägg

Enligt bodybuildingforyou.com, ägg innehåller naturliga sammandragande och antiinflammatoriska medel, liksom acne-fighting mineraler och vitaminer som zink och vitaminer B2 och B3.

Ett ägg mask kan eliminera överflödig olja sekret, skärpa porer och dra ut pormaskar att skapa en jämn, klar hy. Rengör ansiktet med tvål och vatten. Kombinera 1 msk. majsmjöl och en äggvita. Tillämpa den på ditt ansikte och låt den torka i 30 minuter. Med våta händer, massera ägg mask i dina fläckar och skölj sedan av med varmt vatten.

En annan finne-zappa ägg mask recept att prova innebär att blanda 2 skummande äggvitorna med två till tre droppar av färsk citronsaft. Tillämpa den på ditt ansikte och låta masken torka i 30 minuter. Skölj med varmt vatten. Masken kommer att minska rodnad och lämna din hud känsla fast och uppdateras.