XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med ZMA kosttillskott?

ZMA tillskott, i teorin, erbjuda en effektiv lösning för idrottsmän och kroppsbyggare som vill förbättra sin prestanda naturligt. Även om det består av viktiga vitaminer och mineraler som är nödvändiga för friska kroppsfunktioner, finns det en hel del kontroverser om dess prestanda förbättringsfunktioner. Icke desto mindre kan dess värde som ett kosttillskott gör det värt att överväga.

Identifiering

ZMA är ett komplement bestående av zink, magnesium och vitamin B-6, vilka alla är avgörande för biologiska processer. Den utvecklades i ett försök att ge idrottsmän och kroppsbyggare med ett medel för att förhindra förlusten av dessa vitaminer och mineraler genom motion, samt att främja ytterligare fördelar som liknar dem i prohormon droger.

Fungera

Zink, magnesium och vitamin B-6 är alla involverade i metaboliska processer i kroppen, och spelar en viktig roll i proteinsyntes. Under träning dessa näringsämnen försvinner, antingen genom svett eller ämnesomsättning. Funktionen av ZMA tillskott då, är att ersätta dessa näringsämnen, vilket i sin tur kan underlätta ett antal processer som kan förbättra prestationsförmågan.

fördelar

Förespråkare för ZMA tillskott hävdar att det ger en rad fördelar för idrottsmän och kroppsbyggare, dessa inkluderar bättre sömn och snabbare återhämtning, och mer specifikt, ökad uthållighet och styrka, såväl som högre testosteronnivåer. Utöver dessa fördelar, eftersom ZMA är en naturlig testosteron öka tillägg, det är inte förbjudits av idrottsföreningar och är därför ett föredraget substitut för idrottare som vill förbättra sina resultat utan att behöva frukta rättslig kontroll.

Fakta

Lorrie Brilla, PhD, av Western Washington University och Victor Conte av Balco Labs i Burlingame, Kalifornien genomfört studier som syftade till att bestämma effekterna av ZMA om styrka och testosteronnivåer, vars resultat stödde de föreslagna kraven. Det är dock viktigt att notera att Conte själv utvecklade ZMA och SNAC Systems, som råkar vara patenthavare av ZMA varumärke och som finansierat studien. I motsats till sina resultat, oberoende studier som utförts av Baylor University i Texas slutsatsen att ZMA tillskott under träning har ingen betydande inverkan på muskelmassa och prestationsförmågan. Dessutom, enligt forskning som leds av experter på den tyska Sport universitetet i Köln, "Inga väsentliga förändringar i serum totalt och serum fritt testosteron observerades som svar på ZMA användning."

överväganden

Trots inkongruent bevis inneboende fördelarna av att konsumera ZMA - bortsett från de som är associerade med prestationsförmågan - bör inte kasseras. Vegetarianer, gravida kvinnor, gastrointestinala sjuka sjukdom, kan de äldre och diabetiker dra nytta av att konsumera ZMA för att bekämpa brister i någon av dess beståndsdelar. Allt detta, naturligtvis, går bara att säga att det är förmodligen mer lämpligt att överväga fördelarna med ZMA som ett kosttillskott, snarare än som en prestandaförbättring.