XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Bortom Checkup

Översikt

Akuten läkare skyllde Jackie Wrights magkramper på en livmoder koagel, som inte var ovanligt för en kvinna som nyligen hade fött. Men Wright, som hade genomgått en akut kejsarsnitt minus 10 dagar innan, visste bättre.

"Jag sa till dem detta inte var livmodern smärta .... Jag visste att något var upp, "sade Wright, ordförande för en marknadsföring och PR-byrå i Scottsdale, Arizona.

Efter Wrights andra resa till akuten och en hel del tester, läkare bestäms hon drabbades av en potentiellt dödlig tarm personal infektion till följd av operationen. De föreskrivna antibiotika, och inom sex timmar, var Wright känsla exponentiellt bättre och kunde fokusera på sin son, nu två.

Idag är Wright i bra form. Men om hon inte reagerade snabbt och kräver svar, kanske historien ha varit annorlunda.

Det är lätt att hålla koll på din hälsa när ansvarig för den växande nytt liv i dig. Men det är ännu lättare att glömma att uppmärksamma kroppen och avvisa ändringar som par för postpartum kursen. Din nyfödda är inte den enda som kräver rätt kost, vila och övervakning.

Lyssna på de väsentliga bitar som du följde så bra under graviditeten. Du får så insvept i hur ditt barn gör, måste du komma ihåg att ta hand om dig själv.


Adrianna Alvarado Parsons, ny mor och PR specialist

mommy Breaks

Överväga några steg som hjälper dig att ta time out för dig:

När du förbereder att föda barnet, fastställa en dryck för dig själv att stanna hydrerade föreslår Robin Shepherd, chef för kvinnor och spädbarn tjänster på Arrowhead Hospital i Glendale, Arizona.

Bibehålla personlig hygien i din dagliga rutin. "Även om det innebär att sätta ditt barn i en bilbarnstol och placera den utanför duschen när du duschar," sade Shepherd.

Sova ikapp medan barnet sover, säger Dr Pooja J. Shah, en -ob-GYN vid Banner Baywood Medical Center i Mesa, Arizona.

Fråga efter hjälp. Ny mamma Adriana Alvarado Parsons, en PR-specialist i Phoenix, föreslår att be anhöriga att hjälpa till med att bevilja dessa mentala sanity raster. "Vi berättar dem," Vi vill att du att besöka, men vi kanske inte kunna prata med dig. Men, kan du titta på barnet medan jag tupplur eller gå till mataffären. ' "

Be en vän för en åktur om du behöver köra en snabb ärende, inte att köra själv och ha någon tittar på barnet. Efter förlossningen, Parsons gjorde just det och de få minuter som en perfekt pick-me-up. "Bara att ha det ögonblicket var en trevlig uppskov."

Vad du kan förvänta

Medan Wrights skrämmande scenario är inte vanligt, hon också upplevt typiska frågor som håravfall, kliande hud och svårt att gå ner i vikt. Ändå kände hon något inte var rätt. När hennes OB-GYN inte har svar, sökte hon ett andra utlåtande från sin vanliga läkare, som fastställt att en nedsatt sköldkörtelfunktion var orsaken. Detta utlöstes av graviditet.

Innan det blir gravid, Wright hade nära perfekt syn. Men graviditeten utlöste en astigmatism som hade varit vilande och sedan dess har hon slitna glasögon.

"Graviditet kastar din kropp ur smäll," Wright säger. "Vissa kvinnor tro att det förlossningsdepression, men lita på din gut. Innerst inne vet du något är slut. "

Före förlossningen till sin dotter i augusti, Adrianna Alvarado Parsons bara ibland upplevde mindre huvudvärk. Men veckan efter hennes barn föddes, Parsons, en PR-specialist i Phoenix, uthärdade smärtsam migrän som förde henne till tårar. Hon säger att det var sannolikt på grund av medicinering avta och hormonella förändringar.

En natt hon vaknade med hög feber, frossa och hennes bröst var inflammerad och varm vid beröring. Parsons hade mastit, orsakas vanligen av igensatta mjölkgångarna i ammande mödrar. Hon gick igenom två omgångar av antibiotika för att klara upp.

Det faktum att hon var den första kvinnan i hennes grupp av nära vänner att få barn inte gör som behandlar dessa frågor lättare.

"Alla böcker, de går igenom graviditeten, men de behöver inte gå dig om vad som väntar under återhämtning" Parsons säger. "Recovery var en chock."

Underhålla Rutin

Gör för mycket på för lite sömn, mat och energi bidrar till känslomässigt dränerande berg-och dalbana som nyblivna mammor befinner sig. Stickning med rutin som producerade ett friskt barn kommer att ge stabilitet.

"Lyssna på de viktiga bitar som du följde så bra under graviditeten," sade Parsons. "Man blir så insvept i hur ditt barn gör, måste du komma ihåg att ta hand om dig själv."

Umma hydrering är vanligt och bidrar till huvudvärk, förstoppning och andra obehag, förklarar Robin Shepherd, legitimerad sjuksköterska och chef för kvinnor och spädbarn tjänster på Arrowhead Hospital i Glendale, Arizona. Shepherd rekommenderar vatten och noncaffeinated, icke kolsyrade drycker. Fruktjuicer är OK om de konsumeras sparsamt på grund av deras höga kalori och sockernivåer.

Kanske mest kritiska är sömn: En liten tupplur eller perioder av kort shut-eye går långt.

"Trötthet är en viktig fråga för mammor som försöker vara super mammor så fort de går hem," Shepherd säger. "Återgå till aktivitet för tidigt också påverkar bindning tid med sitt barn och interaktion med sin partner."

Fortsätter med prenatal vitaminer efter leverans bidrar till att upprätthålla halter av näringsämnen, som gör en hälsosam diet, säger Dr Pooja J. Shah, en OB-GYN vid Banner Baywood Medical Center i Mesa, Arizona.

"Moms glömmer att äta normala måltider eftersom de oroa sig för sina barn. Men deras kost är lika viktigt [som sina barns] ", sade hon.

utvinning

Mödrar som genomgår en vaginal förlossning har normalt en kortare återhämtningstid och kan återvända till sin vanliga aktivitetsnivå snabbare än de som hade ett kejsarsnitt, säger Shah. I allmänhet, äldre mödrar och mödrar i tonåren tenderar att ha en längre återhämtningstid.

När det gäller vikt, betonar Shah hälsa under ett antal på en skala. Skonsamma träning såsom promenader eller yoga är perfekt för den första månaden efter förlossningen. Shah rekommenderar inte kost begränsningar som minskar näringsintag.

"Motion som inte är alltför påfrestande ökar energi och bidrar till att göra deras emotionella tillstånd mer positiv", säger Shah.

Och kan hormonnivåerna ta en bra månad eller två för att komma tillbaka till där de var före graviditeten, säger hon.

Nattliga svettningar utlöses av hormonförändringar är en vanlig biverkning Shepherd ser med patienter. Fluktuationer kan också göra en ny mamma benägna att halka och fall på grund av förskjutning av vikten på bäckenet.

Shepherd råder uppmärksamma redan existerande hälsoproblem, såsom högt blodtryck eller diabetes, som verkar för att förbättra under graviditeten.

Gravida kvinnor "verkligen behöver hålla koll på deras hälsotillstånd som kroppens reaktion på att tillstånd förändras", sade hon.

Röda flaggor

Alla symptom tillräckligt allvarliga för att söka läkarvård innan du fått ditt barn kräver samma svar nu. En feber högre än 100,4 grader, bröstsmärta eller rodnad, illaluktande utsläpp eller tilltagande smärta under veckorna efter födseln kräver medicinsk hjälp, säger Shepherd. Sällsynta men signifikanta symtom ömhet i de nedre benmusklerna eller rodnad och svullnad allt från höfterna ner, vilket kan tyda på en blodpropp.

Hormoner satte också bort "baby blues", som i allmänhet varar tre till sju dagar efter leverans och orsakar mödrar gråta lätt och bli upprörd utan att veta varför, säger Shepherd. Om dessa känslor sista är dock professionell hjälp rekommenderas.

"Det kan bli sann förlossningsdepression. Om hon har tankar på att skada sig själv eller sitt barn eller hör röster, måste hon att söka hjälp ", sade Shepherd.

Humörsvängningar är väntat, men 15 till 20 procent av nyblivna mammor upplever mer tydliga tecken på depression eller ångest, enligt Postpartum Support International.

Om förlossningsdepression inte identifieras och tas om hand, kan det påverka en mors förmåga att binda med sitt nyfödda, säger Shah. Inte sova, saknar aptit och oförmåga att njuta av de saker som hon en gång älskade kan vara oroande om detta mönster fortsätter efter några veckor efter förlossningen.

"Det är subtila förändringar de passerar utanför eftersom de hade bara ett barn", säger Shah. "Ofta är dessa mest märkt av familjemedlemmar i stället för patienten. Men det är alltid bättre att ta upp dem till läkaren. "