XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
SI gemensamma Sträcker & amp; övningar

Din SI, eller SI ansluter gemensamt ryggraden, vid korsbenet, till bäckenet. SI gemensamma saknar ett stort utbud av rörelse; Men, glider det som du böja ryggen eller gå och springa. Området runt SI gemensamma är ett nervcentrum, och är ofta platsen för ryggskador. Motion och sträckning av SI gemensamma kan bidra till att förebygga skador och öka rörligheten.

Knä-till-Chest Stretch

Detta Pilates-inspirerade sträckan är tillräckligt enkelt för alla att prova, och sträcker sig både rygg och höft. Ligg på rygg på en säng eller matta och andas ut när du drar ett knä i bröstet. Håll denna knä i två sekunder, släpp och dra det andra knäet i bröstet. Fortsätt alternerande ben tills du har åtta sträckor på varje sida.

knä sways

Försiktigt gunga knän sida till sida är ett utmärkt sätt att försiktigt flytta SI gemensamt. Ligg på rygg med böjda knän och fötterna ihop, platt på golvet. Att hålla nedre delen av ryggen på mattan eller säng, försiktigt låta knäna för att minska något till vänster under några sekunder. Ta knäna tillbaka till centrum och sedan låta dem falla till höger. Fortsätt denna motion fyra till åtta gånger på varje sida.

knä väcker

Din SI gemensamt kan stärkas genom att fokusera på omgivande muskler. Knä rör om kan bidra till att öka din bäckenmuskelstyrka, enligt Pilates-back-joint-exercise.com, vilket i sin tur stödjer din SI gemensamt. För att utföra knä rör om, ligga på rygg med benen raka, händerna på golvet och handflatorna nedåt. Ta ett knä mot bröstet tills den är böjd 90 grader. Håll dina höfter stabil och gör cirkulära rörelser med knät både medurs och moturs. Efter fyra till åtta kretsar i båda riktningarna, växla ben och upprepa på den andra sidan.

Tall Cobra

Yoga pose lång kobra kan också bidra till att sträcka på SI gemensamt. Börja med att ligga på mage på en matta eller golvet. Ta med dina händer under dina axlar, räta ut armarna och pressa överkroppen utanför mattan, hålla benen i kontakt med mattan. Slappna låg rygg och skinkor och flytta axlarna ner och bort från dina öron. Håll positionen i 10 sekunder och släpp långsamt. Upprepa tre gånger.