XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Yamaha utombordare Performance specifikation


Japanska tillverkaren Yamaha producerar allt från motorcyklar till gitarrer. Bland bolagets otaliga produkter är en serie utombordare modeller. En utombordsmotor är en som ansluts till en båtens skrov, hängande från farkosten i vattnet. Eftersom det inte är tekniskt ombord på båten är det därför en utombordsmotor. Från och med 2010, Yamaha erbjuder ett dussin modeller av utombordsmotorer. Specifikationer för utombordsmotor prestanda beskriva sin makt, storlek och andra kapaciteter.

Motor

Yamaha använder ett antal motorprestandaspecifikationer för att beskriva sina motorer. Den första av dessa är motortyp. Motortyp varierar från V8 och V6 till 1-, 2- och 4-cylindrig, avhängigt storleken på motorn. 1-cylindriga motorer är det minsta att Yamaha producerar V8 störst. Förskjutning, eller luftvolymen förflyttas med alla cylindrar i en motor under en hel rotation, erbjuds i cubic inches och kubikcentimeter. Relaterat till förskjutningen är hästkrafter, som sträcker sig från 2,5 till 350, beroende på modell. Andra motor specifikationer som inkluderar tomgång och högsta varv per minut, borrning och stroke mätningar och bränsle induktion och typ cylinder.

mätningar

Olika mätningar beskriva storleken, kraften och funktionaliteten hos Yamaha utombordsmotorer. Yamaha ger dessa mätningar utöver motormätningar. Sådana mätningar innefattar vikten hos motorn (pounds och kilogram), oljekapacitet (quarts), axellängd (inches) och styrvinkel (grader). Var och en av dessa mätningar siffror totalt motorprestanda. Utväxlingsförhållande för varje motor finns också. Utväxling i båtmotorer är en representation av hur många gånger huvudkugghjulet hos motorn måste vända för att producera en full rotation av propellern. Ju lägre utväxlingsförhållandet är desto större är vridmomentet en motor är kapabel att producera.

Tändning och Start

Tändning och börjar specifikationer för Yamaha utombordare beskriver den typ av system motorn använder i varje operation. Tändsystemet på alla Yamaha utombordsmotorer är datorn drivs. De typer av dator som används är antingen CDI eller TCI, vilka båda är mikrodatorer. När du startar en motor manuellt datorn relä detta kommando till bränsletanken och motorn. Startsystem typer på Yamaha utombordare är manuella och elektriska. Manuell är en utlösare som startar motorn på ungefär samma sätt som en gräsklippare startar. Motorer med elektriska startsystem utföra snabbare men kräver mer kostsamma reparationer kan styrkas felaktig.

CARB Betyg

CARB Betyget är en utombordsmotor specifikation som mäter miljövänlighet en motor genom att beskriva sin luftkvalitet prestanda. CARB eller California Air Resources Board, är en statlig myndighet som övervakar och ibland styr luftkvaliteten i Kalifornien med utjämnings tillåtna utsläpp. Motorer med en CARB betyg på mindre än 2 är inte tillåtet för försäljning i Kalifornien. Alla Yamaha utombordsmotorer har en CARB betyget 2 eller 3, vilket innebär att de är tillåtna för försäljning i Kalifornien.