XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tecken på Obsession med att förlora vikt

Gå ner i vikt är ett bra mål om du är överviktiga eller feta, men det bör ske på ett säkert sätt och under överinseende av din läkare. När gjort rätt, är viktminskning en ganska långsam process som kräver kost och livsstilsförändringar, och det är möjligt att få besatt av att göra dessa förändringar. Om du märker själv upplever tvångsbeteenden, boka tid hos din läkare omedelbart. Obsessive viktminskning kan leda till allvarliga hälsoproblem.

kost Signs

Tecken på Obsession med att förlora vikt

En av de klassiska fysiska tecken på tvångs viktminskning är snabb viktminskning eller extrem viktminskning som orsakar en person att bli allvarligt undervikt. Enligt CRC Health Group webbplats, en person som oroar tvångs om hur många kalorier hon äter kan också vara besatt av att förlora vikt. Andra tecken som förknippas med att äta inkluderar undvika sociala situationer, såsom middag med vänner, där mat kommer att vara närvarande eller en tvångsmässig upptagenhet med utseende och vikt. Konstant bantning är ett tecken på att en person kan vara besatt om viktminskning, som tar bantningspiller eller laxermedel.

Ätstörningar

Tecken på Obsession med att förlora vikt

Ätstörningar kan uppstå som en del av tvångs viktminskning. Anorexi är kanske en av de mest kända ätstörningar och orsakar en person att strikt begränsa hur mycket mat hon äter så hon knappt äta tillräckligt för att överleva. National Institute of Mental Health noterar också att anorexi orsakar en irrationell rädsla för att få vikt. Bulimi är ofta svårare att känna igen eftersom många människor med ätstörningar äter normala mängder mat, men sedan kasta den upp strax efter. Ett tecken på bulimi är en person som går till toaletten direkt efter att ha ätit en måltid.

Träning Tecken

Tecken på Obsession med att förlora vikt

Få massor av motion är viktigt för god hälsa, men det är möjligt att ta det för långt och blir besatt om att arbeta för att kasta en hel del vikt mycket snabbt. Enligt National Association of Anorexia Nervosa och associerade sjukdomar, kan personer med en förvrängd kroppsuppfattning vända sig till tvångs övning i ett försök att möta samhällets skönhetsideal. Obsessive utövare visar vissa tecken, såsom rädsla för att missa ett träningspass, motionsvanor som stör normala dagliga aktiviteter, träna trots en skada eller sjukdom, och sätta mål som är extremt svårt att uppnå och sedan mår dåligt.

Ytterligare tecken och Förslag

Om du eller någon du känner verkar besatt av att förlora vikt, kontakta läkare omedelbart. Många av de beteenden som är förknippade med tvångs viktminskning, såsom en ätstörning, kan leda till allvarliga komplikationer. Till exempel kan anorexi orsaka gallring av ben, lågt blodtryck, hjärt- och hjärnskador och infertilitet, konstaterar National Institute of Mental Health. Bulimi kan orsaka elektrolytrubbningar och farliga uttorkning. Din läkare kan hänvisa dig till en psykisk hälsa kurator eller dietist som kan arbeta med er för att övervinna den underliggande orsaken till din besatthet och hjälpa dig att säkert nå din målvikt eller förbättra din självbild.