XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsofördelar kamfer, eukalyptusolja och mentol

Kamfer, eukalyptus och mentol finns tre eteriska oljor som används i komplementär och alternativ medicin för att behandla en rad olika krämpor och villkor. Kamfer olja utvinns ur bladen, rötter eller stammar av kamferträd träd, medan eukalyptusolja kommer från bladen från Eucalyptus globulus anläggningen. Mentol utvinns ur bladen av olika mynta växter, såsom pepparmint. Konsultera en läkare innan du använder dem.

Kamfer Hälsofördelar

Den mest populära användningen av kamfer olja är reduktionen av kronisk hosta. När vissa föreningar i anläggningen kommer i kontakt med vatten, bildar de ett skyddande skikt som linjer luftvägarna, vari vakta den från irritation och potentiellt skadliga ämnen. Kamferolja har också använts för att förbättra blodcirkulationen i kapillärerna, vilket kan höja lågt blodtryck.

Kamferolja har en extremt hög potential för toxicitet. På grund av detta, bör oljan inte sväljas, utan snarare inhaleras som en ånga. Den interna intag av kamfer kan orsaka kramper, särskilt hos dem med Parkinsons sjukdom eller epilepsi.

Eucalyptus Hälsofördelar

I traditionell medicin, var eukalyptus används för att kontrollera blodsockret hos diabetiker. Dess eterisk olja tros öka insulinproduktionen och därmed minska blodsockernivåerna. För närvarande är eukalyptus som används för att behandla hosta och minska symtomen på en vanlig förkylning. Inandning av eukalyptusolja kan också hjälpa till att lossa slem, så det är ofta används för att minska överbelastningen i samband med bronkit och influensa. Dessutom innehåller eukalyptus en förening som kallas cineol, som kan döda de bakterier som orsakar dålig andedräkt.

Mentol Hälsofördelar

Pepparmintolja innehåller en hög koncentration av mentol, som ger den dess karakteristiska arom. Mentol i pepparmintolja används för att minska illamående och förkylningssymptom och hjälpa till att förhindra matsmältningsbesvär. Pepparmintolja har också använts för att behandla huvudvärk och matsmältnings tillstånd, såsom colon irritabile. Pepparmyntolja kan också bidra till att minska nerv och muskelsmärta.

överväganden

Food and Drug Administration inte reglerar tillverkningen av växtbaserade kosttillskott och kompletterande behandlingar. Om du funderar på att använda växtbaserade kosttillskott, bör du tala med din läkare eller vårdgivare om de eventuella riskerna, biverkningar eller interaktioner. Vissa växtbaserade kosttillskott kan orsaka farliga komplikationer, särskilt hos dem med underliggande medicinska tillstånd.