XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kan Plack Bygg upp på dricksglas?


Plack är ett tunt skikt av bakterier och sockerarter som bara bildas på tänderna. Det är inte i stånd att bildas på andra ytor, som dricksglas. Ackumulering uppstår när plack kvar på tänderna under en lång tidsperiod.

Bildning

Plack bildas kontinuerligt i munnen på grund av att mynningen är en naturlig oas för bakterier. När tillåtet att bygga upp, bakterierna i plack frigör syror som äter bort på tandemaljen, säger colgate.com.

avlägsnande

Ta bort plack genom att borsta tänderna två gånger om dagen. Plack byggs förekommer också mellan tänderna och runt tandköttskanten, så tandtråd för att förhindra denna typ av plack ackumulering. Besöka en tandläkare för kontroller två gånger per år för grundlig rengöring av tänder, säger Consumer Guide till Dentistry.

Inverkan

Plack byggs vänder så småningom till tandsten, en svart, hård substans som är svår att ta bort, och syrorna frigörs genom plack byggs upp kan orsaka karies och tandlossning. Plackansamling orsakar också allvarliga tandköttssjukdomar, såsom gingivit och parodontit, säger colgate.com.