XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man lyfter en utombordsmotor


De dagar greppa båtens utombordsmotor och hissa den från baksidan av din båt av ren muskelkraft är inte mer. En modern utombordsmotor kan väga mer än 600 pounds, som kan vara mer än du och de flesta av dina vänner kan lyfta bekvämt. Detta innebär att ett "lyftsystem" är nödvändigt om du vill lyfta din utombordare. En lyftsystemet kan vara så enkelt som ett block-och-talja riggas till en stark trädgren. Ett säkrare lyftsystem - och ett mindre benägna att bryta grenar från dina träd - är en bärbar golv kran.

Instruktioner

1 Flytta båten till lagringsområdet - oavsett om du använder ditt garage eller uthus - där du kommer att lagra din motor.

2 Ta bort motorkåpan från din utombordare. När du tar bort motorkåpan, kommer du att se en ring, en så kallad lyftring, svetsas till toppen av motorn. Om ringen ligger plant på toppen av motorn, bildar den en del av en bilaga som kallas en "dyna ögat", en ring med gångjärn till en plan metallplatta. Lyfta ringen så att den står rakt upp.

3 Flytta golvet kranen till motorn och placera golv kranen så att kroken är direkt över motorn. Sänk kroken genom att veva, om din är en manuell golv kran eller med kran kontroller om kranen är hydrauliska. Slip kroken i lyftringen på din motor. Ta bort de fyra motorfästbultar som håller motorfästet till båtens akterspegel eller motorlagringsstativ.

4 Höj kroken, med veven eller kontroller, bara tillräckligt för att lyfta motorn fäste fritt från akterspegeln på din båt. Stå bakom kranen, som vetter mot kranen under lyftet. Göra detta eftersom kranen kan försöka att rulla något under lyftet för att kompensera för förflyttning av motorn. Hålla den från att rulla genom att sätta press med armarna eller bålen, med hjälp av benen för stöd.

5 Rulla kranen till önskad position.

Tips

  • Använda en kran tillräckligt stor för lasten.
  • Var medveten om läget för kran hjul hela tiden.
  • Följ alla instruktioner som följer med kranen.