XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Du kan ta bort rotorn från en Mercruiser utombordsmotor i ungefär två till tre timmar. Med tiden kommer kylvätska börja läcka från motorn, vilket kräver att du utför service på motorn för att förhindra skador från kylvätska läcker in i motoroljan. Ta bort rotorn gör att du kan få tillgång till området för ytterligare reparationer. Rotorn är fäst till vevaxeln med en bult som kan ta bort utan för mycket besvär.

Instruktioner

1 Ta motorhuset från toppen av den Mercruiser utombordsmotor. Lossa de positiva och negativa batterikablarna från batteriet med en öppen nyckel och ställa dem ur vägen.

2 Leta upp kylvätskan avtappningspluggen på basen av kamkedjan locket och placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen. Ta bort pluggen med en skiftnyckel och låt kylvätskan rinna ut ur motorn helt.

3 Lossa kylvätskeslangen på framsidan av utombordsmotorn med en skruvmejsel och låt kylvätska drain i tråget. Bifoga en motor lyftanordning till utombordsmotorn och lossa muttrarna som håller fast motorn till den främre monteringsenheten med en hylsnyckel.

4 Lyft motorn med lyften precis tillräckligt för att ta bort trycket på bultarna som håller motorn på framsidan montera enheten. Lossa fästet aggregatet från ansiktet av motorn. Flytta fram montera enheten åt sidan och leta rotorn på framsidan av vevaxeln.

5 Lossa bulten som håller rotorn på vevaxeln och fäst rotor puller till framsidan av rotorn. Vrid bulten på rotor avdragare med en hylsnyckel tills rotorn kommer fri från vevaxeln. Ta bort rotorn från Mercruiser utombordsmotor.

Tips

  • För att undvika brännskador, låt Mercruiser utombordsmotor svalna innan du försöker ta bort rotorn.