XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Idéer för Teen Bible Read

En av de viktigaste delarna av att höja kristna barn genom tonåren är att hjälpa dem att utveckla en kärlek för att läsa Bibeln. I en tid när de blir tonåring är svårare än någonsin, Bibeln behandlingen tonåringar kan klamra sig fast vid verser om hjälp i nöden; ett exempel är Psalm 119 ". Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig" 105, som säger, Det finns många bra planer som kommer att hjälpa din tonåring att bli en livslång bibelläsare.

Bibeln-läsplan

Under hela kyrkans historia, tonåringar och vuxna har funnit det lämpligt att systematiskt läsa igenom Bibeln. Medan vissa njuta av att börja på sidan ett och läsa igenom Bibeln från Genesis till Uppenbarelseboken, andra tycker att den här metoden utmanande, ibland på grund av utmaningen att läsa igenom böcker som Leviticus och siffror att även viktigt, förlora en del av spänningen i, säg, en historisk berättelse bok som Joshua eller Ruth. Det finns många bra planer läsning som par verser från Gamla och Nya testamentet i dagliga bites. Ofta dessa planer försöker antingen matcha upp verser så att de förhåller sig till varandra eller de kör två parallella banor som avviker i slutet. Hjälp ditt barn att hitta en plan bibel läsning som är rätt för henne.

tecken Studier

Tecken studier är ibland ett roligt sätt för en tonåring att plöja igenom den bördiga jorden av Bibeln. Har din tonåring välja en karaktär som intresserar henne och läste allt hon kan hitta i samband med detta tecken liv. Har hon försöker att upptäcka hur denna karaktär band i den övergripande temat i Bibeln: Guds frälsningsplan för att samla ihop en grupp människor Han älskar att ta till himlen för att vara med honom när de dör. Visa din tonåring hur man använder extra resurser som en bibel ordbok och en samstämmighet för att underlätta denna studie.

topiska Studier

Vi formulerar typiskt vår världsbild i många frågor i våra tonåren. Ett användbart verktyg för att hjälpa din tonåring använder Bibeln som en kompass för att navigera frågor som sexuell renhet, pengar och politik, för att nämna några, är att uppmuntra dem att välja ett ämne och studera det i Bibeln. Till exempel, är pengar en av de gemensamma teman i Bibeln. Har din tonåring använder en överensstämmelse för att hitta och läsa varje ordspråk som kung Salomo skrev om ämnet. Hjälpa henne att hitta hur några har använt pengar klokt medan andra har upplevt oron på grund av deras användning av den.

Blanda det

Det finns tillfällen i de flesta kristna liv när de får i en bibel-läsning hjulspår. När din tonåring har tider som dessa, hjälpa henne blanda upp sin läsning med några roliga aktiviteter. Spela en omgång bibel trivia eller göra en bibel skattjakt med henne. Få hennes kristna vänner inblandade genom att spela en omgång bibel Pictionary eller charader. Köpa en bibel CD och låt henne lyssna på det istället för att läsa en stund. Ta henne till en bibel bokhandel och låta henne plocka upp en ny studie Bibeln eller hängiven bok.

utmana dem

Tonåringar vill ofta att bli utmanad. Ge din tonåring ett ämne att studera som är mer avancerad, såsom "Vad är några specifika sätt du kan se Jesu tillkommelse förutspådde i Jesajas bok?" eller "Vad är den bibliska betydelsen av lamm i Bibeln?" Ibland, tonåringar falla i gamla hjulspår när de har läst samma några historier om och om igen i söndagsskolan och inte ser de trådar som löper helt igenom Bibeln. Om du respekterar en tonåring nog att göra honom tänka på hårda ämnen, kommer han ofta stiga till tillfälle och växa till älskar bibel i processen.