XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En brist på ordentlig andningsbegränsning när du utför armhävningar tyder mycket sannolikt en brist på korrekt form också. När andningen är i otakt med rörelserna i denna övning, är det mer sannolikt att rusa genom din utförande och förfalla till en slarvig form, vilket kan leda till en mindre effektiv push-up och kan även orsaka skada. Reglerna för andas under motstånds övningar såsom push-up, är ganska enkelt. När du utövar positiv kraft (i det här fallet driver upp), andas ut. När du söker negativ kraft (fallande ner), andas in.

Instruktioner

En Lie nedåt på golvet. Placera dina händer på din sida, handflatorna nedåt, parallellt med axlarna. Håll din kropp tätt och rak som du abborre själv på tårna.

2 Ta ett djupt andetag in, sedan långsamt och med jämn kontroll dra ut armarna (utan att låsa armbågarna), driver upp, när du andas ut. Låt längden på din uppstigning sammanfaller med hela din utandning.

3 Vila för en bråkdel av en sekund, tillsammans med den naturliga paus andan, hålla dig i denna stigning läge.

4 Andas in när du långsamt och med kontrollerad rörelse sänka dig ner tills bröstet är ungefär 2 inches från golvet. Låt längden på din härkomst sammanfaller med hela din utandning.

5 Vila för en bråkdel av en sekund, tillsammans med den naturliga paus andan, hålla dig i denna härkomst läge.

6 Upprepa sekvensen. Andas upp. Vila med dina andetag paus. Andas ut nedåt. Vila med dina andetag paus. Gör en uppsättning av fem eller en uppsättning av 10, beroende på vad din kondition tillåter. Håll uppmärksam på att hålla dina rörelser och andning långsam och avsiktlig. Låt din kropp och själ tid att falla i synk med rätt rytm denna övning.

7 Öka takten i dina armhävningar i små steg med varje efterföljande set. Den högsta nivån för dina armhävningar bör inte överstiga den hastighet med vilken du kan bekvämt göra en fullständig djupt andetag.

Tips

  • Skjut för kvalitet framför kvantitet. Om allt du kan för närvarande hantera är en eller två armhävningar i rätt form innan du behöver vila, det är okej. Det är en början. Det är bättre att bygga vidare på de två kvalitets armhävningar snarare än att tvinga dig själv att utföra en större uppsättning av armhävningar i dålig form. Dålig form är porten till felaktig andning. Så om du vill att dina muskler en minut eller två av vila innan du återuppta träningen, gör det. Ha tålamod med dig själv. Din förmåga att utföra fler armhävningar, på rätt sätt, kommer att växa om du helt enkelt öva konsekvent.