XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Graviditet är en känslig tid för både mor och barn. Det är viktigt för gravida kvinnor att vara försiktig med vad de äter och dricker. Varmt te kan vara en tröst, men du kanske undrar om det är säkert. Het eller inte, vissa teer är OK. Men alltid kontrollera med din läkare för din specifika graviditet.

Värme

Drycker som är varma kommer inte att skada ett foster eller embryo baserad på temperatur ensam. Den enda faran är att mamman; hon kan bränna munnen (om gravid eller inte).

Örtte

Effekterna av örter på graviditet har inte väl utforskade, så de flesta läkare rekommenderar att gravida kvinnor undvika att dricka örtte (med vissa undantag, se nedan). FDA varnar också mot den.

Svart te

Regelbunden svart te är allmänt anses säkra, även om det bör konsumeras i begränsade mängder på grund av koffein (högst 200 mg, eller cirka fyra koppar om dagen).

Kamomillte

Kamomill har testats och anses allmänt säker i små mängder. Det kan också vara lugnande för graviditetsillamående.

Grönt te

Det är osäkert bevis om effekterna av grönt te. Det kan minska folsyra effektivitet, så vissa läkare rekommenderar att undvika det.

Red hallonbladste

Tas i stora mängder (över 32 uns per dag), kan röd hallonbladsté utlösa sammandragningar. Kvinnor som inte har uppnått full sikt bör undvika det, men vissa kvinnor som är fullgången dricker det för att försöka förmå arbetskraft. Kontrollera med din läkare innan du försöker detta.