XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mediciner som används för att behandla bipolär sjukdom Nivå 2


Bipolär II, eller bipolär sjukdom nivå 2, kännetecknas av en stor depressiva tillstånd med korta perioder av hypomani. Hypomani är en mindre allvarlig form av mani, i allmänhet innebär skurar av energi, ökad ångest och sömnlöshet. De som lider av bipolär II sällan uppleva äkta maniska tillstånd. Mediciner används för att behandla bipolär sjukdom nivå 2 inkluderar många av de läkemedel som används för att behandla den mer traditionella bipolär sjukdom.

humörstabilisatorer

Litium är den traditionella humörstabiliserande behandling för bipolära sjukdomar, inklusive bipolär II. Enligt Dr Daniel Smith i en artikel som presenteras i Current psykologi, "Lithium har den mest stödjande bevis, visar effektiviteten för alla 3 faser av BP II." Litium exakta metod för åtgärd är okänd men det minskar svårighetsgraden av både de depressiva och maniska (eller hypomaniska) faserna och reducerar antalet emotionella skift.

Vissa antikonvulsiva läkemedel utövar också en stämningsstabiliserande effekt. Enligt National Institute of Mental Health (NIMH), valproat (Depakote) och lamotrigin (Lamictal) är effektiva på att hantera maniska faser och depressiva episoder. Andra anti-convulsives såsom gabapentin (Neurontin), topiramat (Topamax) och oxkarbazepin (Trileptal) är också ibland ordineras men från och med 2008, NIMH rapporterar att "inga stora studier har visat att dessa mediciner för att vara mer effektiva än andra humörstabilisatorer . "

Atypiska antipsykotiska

Nyare, eller atypiska antipsykotika, kan tillsättas till en behandlingsplan för att hjälpa till att kontrollera symptomen av hypomani i fallet med bipolär sjukdom typ II. Olanzapin (Zyprexa), quetiapin (Seroquel), och aripiprazol (Abilify) är de vanligaste antipsykotiska föreskrivna. Dessa läkemedel kan orsaka en förskjutning mot långsammare tänkande och en mer deprimerade tillstånd. Därför är deras användning vid bipolär nivå 2 sjukdom vanligtvis reserverad för dem som drabbas av allvarligare hypomaniska stater.

antidepressiva medel

Antidepressiva läkemedel ofta används vid behandling av bipolär II. Eftersom bipolär II ofta fel diagnos som depression, kan antidepressiva vara de första läkemedel som förskrivs. När bipolär II har diagnostiserats, antidepressiva ofta läggs till humörstabiliserande medicin regimer att hjälpa till att kontrollera depressiva symtom. Dock funnit en stor NIMH studie som "för många människor, att lägga till en antidepressiv till en humörstabiliserande är inte mer effektiv vid behandling av depression än att använda endast en humörstabiliserande." Användningen av antidepressiva medel vid behandling av bipolär sjukdom förblir kontroversiell på grund av risken för rebound maniska faser, snabb cykling från en fas till en annan, blandning av de två staterna, och ökade självmordsrisker.

försiktighetsåtgärder

Som med många former av depression och bipolär sjukdom, behandla bipolär II med läkemedel kan öka risken för självmord. Detta beror på att när depressionen förbättras, har patienten mer energi och är bättre på att genomföra några självmordsplaner de redan kan ha haft på plats. Meddela din läkare omedelbart om du blir upptagen med döden eller självmordstankar.

Som alltid rådfråga din psykiater eller medicinsk läkare efter någon medicinsk rådgivning.