XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Diet för att förebygga Grått hår

Grått hår är inte ett tecken på åldrande som lätt omfamnas av alla som kommer över denna form av pigmentborttagning. Melanocyter, de celler som ansvarar för produktionen av melanin, minska när du blir äldre. Med denna minskning, minskar hårets pigmentering, vilket naturliga färger för att stänga nyanser av silver, grått och även vitt. Hårfärger har länge varit behandlingsmetoden val för att undvika att åldras graciöst, men rätt kost och näring kan vara svaret som kommer att stoppa gråa hårstrån från någonsin groning.

vitaminer

Vitaminer är viktiga för varje enskild funktion kroppen utför på en daglig basis. Detta inkluderar hårväxt och färg. Vitaminer B12 och C är två sådana viktiga vitaminer som krävs för att förhindra grått hår. Enligt Evolution Hair Centers, vitaminer B12 och C hålla blodet rent, vilket bidrar till att öka din lever filtreringsfunktion. När fria radikaler invadera blodet, ditt system är långsamma att reagera, och det inkluderar din förmåga att producera melanocyter. Livsmedel som innehåller mycket dessa vitaminer inkluderar citrusfrukter, gröna bladgrönsaker, frön och nötter.

örter

Smaksättning din mat med rätt örter är också fördelaktigt att stoppa grått hår i dess spår. Enligt World of Hair hemsida, curryblad är en beprövad metod för att avvärja grått hår. Lägga curry till din disk för smak spelar en dubbel roll i att öka melanocyt produktion, med glans är en extra fördel. Curryblad äts hela är också ett utmärkt sätt att se till att du dra nytta av de egenskaper denna ört innehar. Detta kan dock krydda vara för stark för vissa.

mineraler

Vid sidan av vitaminer, vissa mineraler ge hår hälsa stöd. Evolution Hair Centers säger järn och folsyra är två sådana mineral, medhjälp vitaminer B12 och C i blodrenande förmåga. Individer med lägre än normala nivåer av järn lider ett tillstånd som kallas anemi, som har negativa effekter på håret som inkluderar blekning och matt utseende. Tidskrävande gröna bladgrönsaker, lever och fullkornsprodukter kommer att säkerställa järn och folsyra finns i systemet hela tiden. Andra mineraler som krävs för att bekämpa grå inkluderar koppar och jod, som finns i skaldjur och andra skaldjur, enligt "Kvinnors Fitness" tidningen.

Protein

Varje närings välbalanserad kost bör innehålla ett par 3 till 4 oz. portioner av protein dagligen. Ditt hår är gjord av komplexa proteiner som inte bara ger styrka och tillväxt, men också se levande färger. Enligt World of hår, sänkte intag av proteiner kan faktiskt främja grånande. Magert kött, nötter och bönor är bara några livsmedel som är rika på proteiner, samtidigt som variation till din diet. Soja är ett annat protein förpackade livsmedel, vilket ger ett hälsosamt alternativ för dem som undviker massa mängder av köttprodukter.

Undvik

Äta vissa livsmedel ökar hår pigmentering, men undviker vissa livsmedel är också viktigt. Höga halter av salt kan skada blod, upplyftande blodtryck och hämma cellproduktion. Enligt Evolution Hair Centers, bearbetade livsmedel, chips och andra snacks är laddade med salt som skadar håret. Andra livsmedel för att undvika inkluderar hög Carb livsmedel såsom pasta och vitt bröd. Enligt "dam Fitness" tidning, kolhydrater hämma absorptionen av antioxidanter som finns i vissa vitaminer.