XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Egenkontroll är viktigt i alla aspekter av livet, inklusive skola och arbete, fritidsaktiviteter och personliga relationer. Medan vissa människor har allvarliga problem med impulsivt beteende eller som skadar sig själva och människor omkring dem, kan självkontroll tekniker vara till hjälp för andra. Förbättring självkontroll tillåter människor att vara mer disciplinerad, produktiv och framgångsrik.

Själviakttagelse

Att bli medveten om dina handlingar är en hörnsten i självkontroll. Förstå att val är dåligt i efterhand och även inse att det inte är bra att göra innan du gör dem ändå är viktiga steg mot att erkänna dåliga val och göra andra val i stället. Inspelning ansträngningar att använda självkontroll kan också vara till hjälp under hela processen att lära sig nya vanor. Med hjälp av en tidskrift, till exempel, där framgångar och misslyckanden registreras, kan hjälpa till att hålla målet klart i åtanke och hjälpa uppmärksamma saker som kommer i vägen, som frestelser som kan vara möjligt att undvika. Tidskriften för en man som försöker gå ner i vikt kan hjälpa honom att se att han köper alltid en chokladkaka när hans promenad tar honom med en viss butik, uppmuntra honom att planera en alternativ rutt.

Tänka större bilden

Bekymrar dig över detaljerna i självkontroll kan distrahera från de skäl som själv kontrollfrågor, de långsiktiga saker som gör kontrollerande dag till dag åtgärder betydande. En man som försöker gå ner i vikt, till exempel, kan fastna i tankar om antalet kalorier varje livsmedel har och timmar av träning det skulle ta att bränna dessa kalorier ut när han skulle vara mer benägna att fatta beslut han d som själv göra om han kunde hålla dessa frågor inramade i ett större sammanhang av idealvikt han skulle vilja vara och det intryck han vill göra med sitt utseende. Varje form av självkontroll, oavsett om det är att styra arbetsplats utbrott av hänsyn till avancemang eller få lite arbete gjort på romanen varje dag så att det en dag kommer att vara komplett, får hjälp genom att sätta tydliga mål för att komma ihåg och skapa regelbundna påminnelser om dessa att stanna på rätt spår. En affisch eller kontrakt på väggen ovanför ett skrivbord kan vara en stor påminnelse.

Belöningar och straff

Använda belöningar och straff kranar i grund psykologi för att ändra beteende, men var försiktig för att undvika att låta belöningar bli en ursäkt för förfaller, som dieters som belöna sina goda matvanor med andra dåliga. Ställa in fasta belöningar och straff kommer att associera god självkontroll med positiva känslor och dåliga beslut med negativa känslor.