XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vårdpersonal fortsätter att diskutera den rekommenderade tidsram som kvinnor (särskilt de i åldern 40 och uppåt) bör ha bröst tentor och mammografi. Även om varje kvinna medicinska situation skiljer sig den tid i månaden någon kvinna bör ha en bröst fortfarande ganska konsekvent.

Betydelsen av Tentor

Tidig upptäckt spelar en viktig roll i bröstcancerbehandling och överlevnad, och se till att du har din examen vid rätt tidpunkt i månaden underlättar ordentlig analys och diagnos.
Även American Cancer Society och andra medicinska organisationer inte längre stressen gör en månatlig själv examen, råda de att dessa prov kan hjälpa till att upptäcka fysiska förändringar som bör uppmärksammats av en läkare.
Den amerikanska förebyggande tjänster Task Force rekommenderar nu mot själv tentor och rutin mammogram filmvisningar för kvinnor i åldern 40 till 49 och främjar vartannat år mammografi för kvinnor som börjar hos ålder 50. Men American Cancer Society fortsätter att rekommendera årliga rastreringar för kvinnor i åldern 40 och uppåt. Om du gör en själv examen, kontakta din läkare om rätt metod.
Tala med din läkare om när du ska ha kliniska prov (som innebär en utbildad läkare eller sjuksköterska tittar på och känna dina bröst) och mammografi, som ditt eget hälsotillstånd och familjehistoria kan diktera frekvensen.

Tentor under barnafödande ålder

När man förbereder att göra en egen examen eller har en klinisk undersökning, tänk på tiden i månaden, eftersom det kan påverka tolkningar och avläsningar.
Om du har mens, vänta några dagar till en vecka efter menstruationen upphör att ha testet. Under den tiden i månaden, dina hormoner förändras, och dina bröst kan visas knottrig eller svullen. Innan få en examen, ge dina bröst en chans att komma tillbaka till ett mer normalt läge.
Om du är gravid, fortsätter själv tentor och har månatliga kliniska prov. Om du ammar, gör testet efter utfodring ditt barn. Om du använder p-piller, har din examen på dagen du startar en ny piller paket.

Tentor efter klimakteriet

Efter klimakteriet, behöver du inte oroa dig så mycket om ett visst datum för att få en klinisk undersökning. Själv tentor, välja samma datum på månadsbasis (eller vad din frekvens av själv examen). Om du har regelbundna kliniska prov och mammografi, försök att schemalägga dina möten på eller ungefär samma tidpunkt.