XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Brain Food och äggulor

Äggulor är en viktig hjärna mat, eftersom de ger näringsämnen som är väsentliga för korrekt hjärnans funktion när det gäller psykisk hälsa, nervsystemet hälsa och kognitiv aktivitet. I själva verket kan äggulor vara en av de viktigaste livsmedel för hjärnans hälsa, eftersom de ger kolin, ett näringsämne som tjänar flera integrerad hjärnfunktioner och är relativt sällsynt i andra livsmedel.

kolin

Äggula är en av de rikaste kostkällor av kolin, ett viktigt näringsämne som visserligen är tekniskt en aminosyra, ofta klassas med B-komplex vitaminer. Två stora äggulor ger drygt 230 mg kolin, eller ungefär hälften av dina dagliga behov. Kolin hjälpmedel hjärnans funktion genom att hjälpa behålla strukturen av hjärnans cellmembran. Kolin är också en prekursor för signalsubstansen acetylkolin, vilket behövs för att förmedla meddelanden från hjärnan till nerver och muskler. Kolin är särskilt viktigt hjärna mat för ett växande foster i livmodern; krävande kolin under graviditeten hjälper fostrets hjärnans utveckling och skyddar mot fetala hjärn defekter.

mikronäringsämnen

Äggulor är en rik källa av olika vitaminer och mineraler som behövs för korrekt hjärnans funktion. I synnerhet äggulor är en bra källa till B-vitaminer, inklusive B-12, som tjänar många hjärnfunktioner, inklusive bildandet av myelin - ett ämne som hjälper sändningar mellan nervceller - och skydd mot psykisk ohälsa; B-5, som behövs för att upprätthålla nervsystemet hälsa; B-6, som är involverat i produktionen av olika signalsubstanser, och biotin, kan en brist som orsakar CNS-relaterade rörelse och synproblem. Dessutom äggulor tillhandahålla viktigt mineral och hjärna näringsämne, zink, som tjänar antioxidantfunktioner i hjärnan.

Protein och aminosyror

Förutom kolin, äggula ger också andra aminosyror, eller proteinbyggstenar, för att erbjuda ett komplett protein paket. Två äggulor ge ungefär 5,4 gram högkvalitativt protein för bara 108 totala kalorier. Protein, i allmänhet, är en viktig källa till hjärnan bränsle, och de speciella aminosyror som tillhandahålls av äggulor hjälpa hjärnan producerar viktiga neurotransmittorer. Vissa aminosyror i äggulor inkluderar: asparaginsyra, behövs för att göra signalsubstansen aspartat; fenylalanin, används för att göra stämningen relaterade signalsubstansen dopamin; och tryptofan, som hjälper till att producera en annan viktig signalsubstans för humör reglering, serotonin.

Andra Brain Foods

Du kan också få hjärnan hälsofrämjande näringsämnen äggulor från andra kostkällor. Till exempel, nötlever och vetegroddar ger också kolin och B-vitaminer. I allmänhet, animaliska produkter - det vill säga, kött, mejeriprodukter och fisk - är alla goda leverantörer av B-vitaminer samt kompletta proteiner. Olika vegetabiliska livsmedel, såsom bönor, nötter, frön, fullkorn och gröna bladgrönsaker, erbjuder också många av de aminosyror som behövs för signalsubstansen produktion, tillsammans med mikronäringsämnen som är viktiga för korrekt hjärnans funktion som zink, vitamin C och E-vitamin Slutligen, kalla vatten fisk, valnötter och linfrön är bra hjärn livsmedel, eftersom de ger essentiella fettsyror hjärnan behöver.