XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man tar bort rost från en Wok


En rostig wok finns ingen anledning att kasta ut pannan och börja om från början. Noggrann rengöring tar bort rost. Du kan också förhindra rostbildning i framtiden. Medan en nonstick wok är inte benägna att rost, är en stål wok, och det är viktigt att på rätt sätt ta hand om det för att förlänga dess livslängd.

Ta bort Wok s Rust

För att ta bort rost på en wok, använd en fin stålullskudde och några diskmedel för att skura ytan tills det avsnitt som är rostig känns smidig vid beröring. Skölj området väl, och med hjälp av ett fint sandpapper, gå över området en gång mer för att få det riktigt smidigt. Det är viktigt att skölja woken väl under varmt vatten för att avlägsna all rost och återstod. Eftersom vatten bidrar till att skapa rosten helt torka wok, placera den på en brännare och värm tills varm.

Seasoning Wok

Säsong wok, päls det med ungefär 1 matsked vegetabilisk olja, till att använda en pappershandduk sprida det i ett tunt skikt. Värm långsamt på låg värme tills pannan är varm, men oljan är inte röka. Stäng av värmen, låt pannan svalna och sedan sprida överflödig olja på sin matlagning ytan med en pappershandduk. För att förhindra att wok från rostar i framtiden, inte skrubba det med ett slipmaterial, utan tvätta den i varmt tvålvatten och torka den efter användning. Håll wok väloljad genom att applicera ett tunt lager olja med en pappershandduk före förvaring.