XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till vänster sida buksmärtor efter att ha ätit?

Diagnostisera buksmärtor är svårt på grund av överflödet av organ och strukturer i buken. Orsakerna till vänstersidig buksmärta, specifikt kände efter att ha ätit, kan vanligtvis pinpointed till de strukturer på den sidan av magen. St John Providence Health System of Michigan har en anatomilektion visar magen, tunntarmen och tjocktarmen fylla den vänstra sidan av bukhålan. Varierar från mindre sjukdomar till livshotande sjukdomar, bör vissa buksmärtor inte ignoreras och garanterar ett besök till läkaren.

Sår och halsbränna

Sår är öppna sår som vanligtvis bildas på slemhinnan i magen och tunntarmen, enligt Johannes Providence Health System. Vänstersidig buksmärta efter att ha ätit, med eller utan halsbränna, kan innebära ett sår eller gastroesofageal refluxsjukdom som kallas GERD. GERD inträffar när magsyra eller innehåll återflöde i matstrupen orsakar en brännande smärta kallas halsbränna, vanligtvis allvarligare efter att ha ätit. St John Providence Health System tyder på att både magsår och GERD kan lätt behandlas med kost ändringar eller mediciner, och vanligtvis behövs antibiotika för att behandla sår.

Diarré, förstoppning och gas

Problem med magen, tjocktarmen och tunntarmen kan generera vänstersidig buksmärta efter en måltid. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer visar hur Ingested gas i magen, eller gas skapas från livsmedel i tarmen kan orsaka vänstersidig buksmärta och fyllighet. Svälja luft när du äter eller dricker eller illasittande proteser är oftast orsaken till smärtan efter att ha ätit, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Rapningar, passerar gas, äta långsammare och minskar dietary fett kan förhindra en ackumulering av gaser och ge hjälp, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Förstoppning eller diarré påverkar tjocktarmen och tunntarmen, vilket kan bero på vänstersidig buksmärta efter en obehaglig måltid eller uttorkning.

divertikulit

Divertikulit är en inflammatorisk sjukdom som skapar små påsar i tarmarna som kan fylla med mat och avfall, orsakar smärta och oregelbundna tarmvanor, enligt Johannes Providence Health System. Typiska symptom på divertikulit att bero på platsen för sjukdomen inom kolon. Om påsarna inträffar på nedåtgående kolon, i den vänstra sidan av buken, smärtan kommer att vänstersidig och kan försämras efter en måltid. Magsmärtor kan vara crampy och i samband med feber, illamående och förstoppning, enligt Johannes Providence Health System. Ökad kostfiber och undvika vissa livsmedel, såsom bär och nötter, kan lindra symtomen.

Kolorektal cancer

Kontinuerlig och svår vänstersidig buksmärta efter att ha ätit bör inte ignoreras eftersom det kan vara ett tecken på kolorektal cancer, enligt American Academy of Family Physicians. Cancer är en atypisk gruppering av celler som växer och mutera till tumörer. Inte ovanligt i dessa över 50 års ålder, är kolorektal cancer den näst vanligaste amerikansk cancer per American Academy of Family Physicians. Årlig rastrering med digitala rektala undersökningar, koloskopi och en hel familj medicinsk historia kommer att bidra till tidig upptäckt av denna cancer.