XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Åkerfräken för Broken Bones

Alla som någonsin har brutit ett ben, även känd som fraktur, vet hur smärtsamt och besvärligt det är. Även den tid det tar att läka ett brutet ben kan bero på plats och typ av fraktur, ofta tar det månader snarare än veckor för en paus för att läka. Annat än att immobilisera det brutna benet finns det lite annan behandling för en fraktur, men i vissa fall kirurgi används för att fästa ben tillsammans. Örten hästsvans kan förbättra bentäthet och används ibland för att hjälpa till att läka frakturer, men det finns lite bevis för att det fungerar. Få läkare innan du använder växtbaserade kosttillskott.

Egenskaper och möjlig nytta

Hästsvans är en vanligt ogräs som har använts sedan tider av antika Rom och Grekland som ett läkemedel botemedel mot en rad olika krämpor, inklusive sår, tuberkulos och som en sårläknings stöd. Den innehåller kisel som bidrar till att förbättra bentätheten. Som ett resultat, är det ibland används som en behandling för bensjukdom osteoporos, University of Maryland Medical Center anteckningar. Det är också ibland administreras tillsammans med mineral kalcium för att hjälpa till att läka frakturer.

effektivitet

Kliniska studier som utvärderar hästsvans effektivitet som en behandling för brutna ben saknas, det är därför svårt att avgöra hur bra det kan vara. Resultaten av en tidig studie som publicerades i oktober frågan om den italienska medicinska tidskriften 1999 "Ortopedica e Traumatologica" fann att ta hästsvans dagligen under 80 dagar bidra till att förbättra bentäthet, särskilt när de administreras tillsammans med kalcium. Mer up-to-date studier krävs för att avgöra om att ta en hästsvans tillägg kan hjälpa till att läka ett brutet ben.

Administrering

Åkerfräken är tillgänglig som en te, flytande tinktur eller i tabletter eller kapslar. Eftersom hästsvans är inte en beprövad botemedel mot benbrott, vägledning om en lämplig dos för detta ändamål saknas. Noterar emellertid University of Maryland Medical Center att en typisk dos av läkemedlet är 300 mg en extrakt standardiserat innehålla 10 procent till 15 procent kiseldioxid, tre gånger dagligen. Denna dosering är endast en allmän riktlinje, så kontakta din läkare innan du tar mängden hästsvans.

säkerhetsöverväganden

Även hästsvans är en naturprodukt, kan det orsaka biverkningar eller interagera med andra läkemedel som du kanske använder. University of Maryland Medical Center konstaterar att det är viktigt att välja ett tillägg som säger det har framställts från en art av åkerfräken kallas åkerfräken. Kosttillskott som framställts av en art som kallas kärrfräken kanske inte vara säker. Ta inte hästsvans under långa perioder eller dricka alkohol när du använder den. Undvika denna ört om du är gravid eller ammar, eller om du har gikt, diabetes eller en njursjukdom. Tänk på att det kan interagera med andra läkemedel, inklusive hjärtmedicin digoxin och diuretika.