XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En missad tid kan vara en nerv racking erfarenhet om du försöker att bli gravid eller inte. Medan kvinnor som försöker få barn är mer benägna att bli gravid, bör alla sexuellt aktiv kvinna som missar en period omedelbart vara på sin vakt för andra tecken på graviditet. Det är ofta möjligt att säga att du är gravid från karakteristiska symptom, men i slutändan ett graviditetstest bör användas för att bekräfta dina misstankar.

Instruktioner

1 Håll koll på din månatliga cykel. Saknade en period är inte alltid det första tecknet på att du kan vara gravid, men det bör vara en som du är omedelbart medvetna om.

2 extra uppmärksam på något utöver det vanliga på hur du känner. Graviditet kan leda till många villkor som inte kan normalt påverka dig, såsom illamående, kräkningar, huvudvärk, yrsel, trötthet och begär för vissa typer av livsmedel. Om du visar dessa symtom efter att ha missat en period, det finns en god chans att graviditet.

3 Inspektera dina bröst. Kvinnas bröst genomgår stora förändringar under graviditeten för att förbereda dem för att mata ett barn. Om du är gravid, kan dina bröst vara ömma och anbud, eller känna att de är större. Huden runt bröstvårtorna kan också mörkna.

4 Leta efter en ljus period, blödning eller kramper. Ibland när ett befruktat ägg fäster sig till livmodern en kvinna fortfarande upplever en ljus period eller blödningar. Detta kan göra det verka som en period som inte har missat.

5 Ta en eller flera hem graviditetstest. Om du upplever flera tidiga symtom på graviditet, den bästa göra för att avgöra om du är gravid eller inte är att ta ett graviditetstest. Du bör vänta minst en vecka efter missad tid för korrekta resultat. Du kanske vill ta mer än ett test bara för att vara säker, eftersom tester ibland kan ge falska positiva resultat.

Tips

  • Det är viktigt att ta reda på om du är gravid så tidigt som möjligt, eftersom bedriva vissa beteenden, såsom alkohol och rökning, kan öka risken för fosterskador. Du är inte troligt att få mer än ett falskt positivt på ett graviditetstest, men du kan få falskt negativa om du tar ett test för tidigt.