XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Korrekt Skiktning Med Ski Klädsel


Dressing på lämpligt sätt för skidåkning innebär att bära flera lager av kläder som torkar snabbt och kan lätt sätta på och tagit bort, beroende på vädret på och utanför backen. Bär skikt hjälper till att hålla dig varmare på grund av den inneslutna luften mellan skikten. Dina lager måste vara lätt, bekväm och gjord av tyger. Skidåkning kan vara en svår sport att bemästra; dina kläder bör hjälpa dig att vara så effektiv och bekväm som möjligt.

bär Skikt

Dina lager bör passa nära kroppen, men inte för hårt, eftersom du vill ha ett komplett utbud av rörelse medan du skidåkning. Inte bära lager som gör att du känner dig obekväm eftersom de är för löst eller för hårt. Du bör ha värphöns packade och redo att gå, bortsett från yttre skikt, i fall dina klädesplagg få bomullstrasa från snö eller svett. Lägga till lager som du får kalla och ta bort lager som du får heta.

Underkläder

Skiktet närmast huden är ibland också kallas underkläder eller spridningsskiktet. Detta beror på att detta skikt bidrar till att suga bort fukt från kroppen. Detta håller dig torr och kommer förhoppningsvis att förbättra din komfort nivå medan du skidåkning. Långkalsonger är det bästa valet för detta skikt, men du kanske vill överväga syntetiska fibrer eller silke i stället för bomull, som bomull absorberar fukt och kan få dig att känna kall.

mittskiktet

Mellanskiktet bidrar till att isolera dig från det kalla vädret genom att hålla din kroppsvärme nära kroppen, och kylan utanför där det hör hemma. En kombination av en väst tillsammans med en svett skjorta, ljus jacka, tröja eller tröja topp fungerar bra för överkroppen. Du kommer också att vilja ha ett par tättslutande byxor över långkalsonger som mellanskiktet på nedre delen av kroppen. Återigen, välj föremål tillverkade av ull eller syntetiska fibrer såsom polyester, Thermax, polar-tech, capilene, fleece eller poly-pro.

Yttre lager

Det yttre skiktet kommer att bestå av en jacka eller kappa, liksom vattentäta byxor. Ett vattentätt yttre lager kommer att hjälpa dig torr och varm när du faller i snön, vilket är vanligt för nybörjare, och även avancerade skidåkare faller ner varje gång på ett tag. Ull är ett annat alternativ för en rock, men se till att det inte är så skrymmande att det hämmar dina rörelser. Du behöver troligen inte denna yttre skikt på dagar som anses varm, men du kommer att vara glad att du tog dem på kalla eller blåsiga dagar.

Andra saker

Bära en tunn par siden eller polyester strumpor med ett par tyngre ullstrumpor över dem. Detta kommer att följas av dina pjäxor. Du kan också lager ett par tunna ull handskar under ett par tjockare ull vantar, om det behövs. En pannband kan skiktas under en fleecemössa eller en balaclava för att skydda öronen. Du kan bära ett visir eller skyddsglasögon över detta för att skydda dina ögon.