XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

glasögon komponenter


De grundläggande komponenterna i glasögon består av ramar, linser och linsbeläggningar. Det finns många material och alternativ när man bygger ett par glasögon, som gör det möjligt för konsumenterna att verkligen anpassa sina glasögon.

Stil, hållbarhet och säkerhet är allt en glasögon bäraren bör tänka på. De flesta komponentmaterial som för närvarande används är säkra för känslig hud och minska risken för allergiska reaktioner.

frame Material

Materialet i en glasögonramen dikterar stil och hållbarhet. Traditionellt material för ramar innehåller plast eller metall och derivat av dessa medier. Det är ett material i var och en av dessa familjer som erbjuder lätta, flexibla och allergivänliga egenskaper. Plastramar erbjuder större färgvarianter och metallramar är oftast starkare. Naturliga material såsom ben, trä och horn kan också användas för att göra glasögonbågar. Dessa material är starka, men inte har många av de andra attributen i plast eller metall ramar.

linsmaterial

Polykarbonat och plast är de mest vanligen använda linsmaterial. Polykarbonatmaterial är lätt, ger 100 procent skydd mot UV-strålar och är stöttålig. Plastlinser är billigare men kan splittras eller gå sönder vid nedslaget. Plastlinser rekommenderas inte för barn på grund av den ökade risken för linsskador.

Lens Coatings och färgtoner

Beläggningar och nyanser läggs till glasögonlinser för att förbättra vissa funktioner. Exempel på populära beläggningar är antireflex, reptålig och anti-fog. Antireflexbehandling minskar bländning från trafikljus och fordon medan mörkerkörning, och minskar också solen sken. Anti-fog beläggning är fördelaktig för glasögonbärare som lever i kalla eller dimmigt klimat. Denna beläggning förhindrar dina glasögon blir dimmigt när de utsätts för klimatförändringar.

Tonade linser används ofta för att skapa recept solglasögon och komma i permanenta bruna och gråa nyanser. Nivån av nyans kan varieras beroende på preferens för bäraren. Nya sol-reaktiva teknik kan byta objektiv färgton från klar till brunt eller grått när de utsätts för solljus förändringar. Dessa linser gör det möjligt för en glasögon bäraren att behöva endast ett par glasögon. Andra nyanser, såsom lila, rött och blått, kan användas för mode.