XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Mastektomi Scar Tissue Flexibilitet & amp; övningar

En mastektomi är kirurgiskt avlägsnande av hela bröstet på grund av bröstcancer. De fem olika typer av mastektomi inkluderar enkla eller total mastektomi, radikal, modifierad radikal, partiell och subkutan mastektomi. Eftersom varje procedur kräver avlägsnande av bröstvävnad och eventuella omgivande lymfkörtlar, kan operationen leda till ärrbildning. Detta ärrbildning kan bli tight, obekväm och ibland smärtsamt. Vissa tekniker och övningar kan hjälpa dig att behålla en viss flexibilitet efter kirurgi och förhindrar uppbyggnad av överdriven ärrvävnad. Rådgör med din läkare innan delta i dessa övningar.

Sjukgymnastik

Engagemang i sjukgymnastik så tidigt som möjligt efter din operation kan bidra till att minska mängden ärrvävnad som kan utvecklas. Sjukgymnastik kan hålla din operationsområdet mobil och därigenom förbättra din rörelseomfång. Denna form av motion och stretching terapi kan också minska nervsmärta och domningar i samband med dina operationsärr. En sjukgymnast kan hjälpa till att förhindra stramande hud och armhålan webb syndrom --- ett tillstånd som kan orsaka smärta och begränsad rörlighet om du har haft lymfkörtlar bort som en del av din operation.

Zipper Stretch

Din sjukgymnast kan rekommendera några stretchövningar för dig att göra hemma. För att utföra blixtlåset stretch, sitta upprätt i en stol eller stå medan du gör denna övning. Utan övergripande ryggen, når bakom ryggen med armen på samma sida av kroppen du opererats. Sakta --- till greven av 10 --- höja armen uppåt som om du försöker att "zip" upp din ryggrad från din låga tillbaka upp mot din bh bandet. Upprepa tre gånger och utföra detta arbete upp till två gånger dagligen.

hörnet Stretch

Den här övningen kan hjälpa dig att behålla din rörlighet och minska åtstramning av ärrvävnad. Stå i en fri hörnet av rummet som vetter mot väggen. Placera alla dina händer i axelhöjd på varje motstående vägg. Med fötterna på golvet, hålla magen böjd och kroppen rak som du sakta minska din panna och bröst in mot hörnet. Räkna till 10 sedan föra kroppen tillbaka till utgångsläget. Upprepa tre gånger och utföra detta arbete upp till två gånger per dag.

Hitta en sjukgymnast

Leta efter en kvalificerad, legitimerad läkare i ditt område. Du kan prata med din läkare och begära en remiss. Be om en sjukgymnast som har erfarenhet av eller har specialiserat sig på att behandla patienter eller kvinnor som har haft en mastektomi cancer. Du kan också kontakta American Physical Therapy Association att hitta en kvalificerad sjukgymnast i ditt område som specialiserat sig på onkologi.