XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Manodepressivitet (även känd som bipolär sjukdom) kan vara som en sommar åskväder med översvämning. Depression kan pågå i timmar eller dagar, ibland veckor. Mani kan pågå i dagar och nätter utan sömn. Det kan också vara blandade tillstånd där en person kan uppleva både depression och mani samtidigt.

Informera dig själv och övriga

Det finns en mängd olika metoder för behandling, inklusive självbehandling, för manisk depression. Ett av de första stegen blir mer informerade om sjukdomen, symptom, orsaker och behandlingar. Efter att ha blivit informerade själv, informera dem omkring dig så att de kan bidra till att erbjuda utanför perspektiv och ljud, informerade råd. Informera andra bidrar till att underlätta stigma av manisk depression, samt bygga ett stödjande nätverk av omsorg individer omkring dig. National Alliance på psykisk sjukdom har en webbplats som är laddad med information, online-forum och stödgrupper och länkar till annan information (se referenser nedan för länk).

Fyra tumregler

Organisationen är en av de bästa strategierna. Få en anteckningsbok och strukturera den på ett sätt som du kan spela in vad som fungerar för dig att hantera antingen mani eller depression. Leta efter tidiga varningstecken som du kan vara omkopplingstillstånd. Varningstecken varierar, men en del kan omfatta tillbakadragande, inaktivitet, överdriven sömn, långsam tal, minskad aptit, undviker människor eller paranoia. Arbetar för att öka självkännedom är nyckeln i att räkna ut när något är på väg att hända och sedan räkna ut vad du kan göra för att lindra känslomässiga ytterligheter av mani eller depression.

"Coping färdigheter" är ett finare term för olika sätt att hjälpa dig att slappna av. Hitta kreativa aktiviteter, ställen att gå, att folk prata med eller favoritfilmer att titta på att hjälpa till med den känslomässiga extrema. Vara inblandade i ordinarie verksamhet, bortsett från de extrema tillstånd, kan bidra till att bygga upp ett nätverk av omsorg individer runt dig och regelbundna aktiviteter som hjälper till att hålla dig utanför de känslomässiga aspekterna av bipolär.

Utveckla ett brett sortiment av saker att falla tillbaka på. Fysisk aktivitet, relations stöd, attitydförändringar, själv och medicinering och andlighet är alla olika kategorier av saker som hjälper hantera manodepressivitet. Att hitta vad som fungerar för dig specifikt, skriva en lista över vad dessa saker är och sedan bestämmer sig för att göra dem kommer att hjälpa.

Engagemang är det svåraste steget. Många gånger, personer som lider av manodepressivitet domineras av känslor, med motivation vaxning och avtagande enligt det känslomässiga klimatet inom. Att engagera sig själv bortsett från känslor i allmänhet är mycket svårt. Med ansvarighet med en vän eller familjemedlem inom detta område är viktigt i de flesta fall.

Hitta Hjälp

Viktigast av allt är att hitta hjälp. I en undersökning utförd av National Alliance på psykisk sjukdom, "Ninety-tre procent (93%) av de tillfrågade höll med om att manodepressivitet är ett medicinskt tillstånd som kräver professionell behandling. Men endast 35 procent skulle konsultera en psykolog själva eller för någon annars upplever symtom på manisk-depression. "