XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Historia bowlingklot


Bowling är en av de mest älskade sport världen över. Tekniska framsteg har gett stor förbättring i många aspekter av spelet inklusive poäng, aerodynamiska skor och skapandet av stiften och bollar att spela spelet.

Fornbowlingklot

Spelet bowling går tillbaka nästan 7000 år när egyptierna använde stenar för sina bollar. Nästa exempel bowling ses i Tyskland i 200 BC, då igen bowlers används stenar för att slå ner träpinnar. Bowling blev slutligen en mainstream sport på 1300-talet i Storbritannien när soldater skällde för att öva sin bowling spel - igen med stenar - i stället för deras bågskytte vid strid.

Bowling i Amerika 1700-1900

På 1700-talet och 1800-talet, började bowling kommer upp i de nya amerikanska kolonierna som en form av spel. Vid denna tid, spelarna hade bara att slå ned nio stift och bollar var gjorda av ett mycket hårt trä kallas pockenholz eller ek. Vid det här laget hade inga organiserade regler bildats för sporten och bollar kan vara vilken storlek eller vikt. Dessutom, på grund av den typ av trä, många bollar hade brister och kunde slå sedan trä stift olika varje gång ner körfält.

Gummiboll

År 1906, den första gummiboll, som kallas Evertrue, infördes. Nästan ett decennium senare, Brunswick bolaget gjort en Mineralite boll som visat sig vara mycket framgångsrik och lockade en massa överklagande till sporten. Kärleken till bowling i Amerika föddes. Den hårda gummiboll fortsatte som den enda formen av bowlingklot fram till slutet av 1970-talet. Teknik och innovation började krypa in i fritids kulturen.

polyester bollar

I den "fria älskande" årtionde där polyester byxor dominerade modescenen, bowlare och kemister började undersöka sätt att göra mjukare bollar i plast. Vid denna tid en boll hårdhet läsning av 72 på en durometer läsare bildades för att förhindra att ultra-mjuka bollar från att göra sin väg till professionella konkurrens. År 1980 hade en polyuretan boll blivit normen, vilket möjliggör ett bättre grepp vid kastare som i sin tur bidrog styra vinklar och krokar att en person som syftar till. År 1990 hade en harts lock lagts till utsidan av kulorna för ännu mer traction control.

Dagens bowlingklot kontroverser

Dagens bollar är i stort sett samma polyuretan, harts täckta bollar från 1990-talet, utom nu bollarna kan balanseras speciellt för att hjälpa bowlare med de olika tekniker som de använder för att få stiften ner. Några bollar kan balanseras för att vara "full-rullar", vilket betyder att de inte hakar också, jämfört med en "3/4 rulle", som ger en bättre krok med mer kraft. Människor i bowling samhället säga att tekniken har minskat behovet av skickliga bowlare och ökade oddsen vetenskapens vinna över tekniken.