XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur gör jag accepterar konstruktiv kritik för att bli en bättre människa?


Alla har haft det hända. Du be om feedback, du säger att du vill ha feedback, men när du faktiskt få lite konstruktiv feedback du drabbats av det. Ta konstruktiv kritik och är en svår men viktig färdighet att lära sig.

Inte reagerar känslomässigt

När du får kritik, ta en stund och några djupa andetag. Oavsett hur du känner, tacka den person som gav dig kritiken. Låt inte själv reagerar känslomässigt. "Den inre rösten är normalt grumpy, så ignorera det," råder Stephen McClard, en prisbelönt musiklärare.

Var mål

Frågor att ställa dig själv om kritiken är som gav kritik? Och är kritiken gäller? En kommentar från din chef bör ges större vikt än en från en fiende. Det betyder inte att giltig kritik inte kan komma från överraskande källor.

Ta vad du kan använda

Gregg Walker för avdelningen för tal kommunikation vid Oregon State University säger att "erkänna värdet av konstruktiv kritik." Om efter att ha granskat den kritik du upptäcker att åtminstone vissa delar är sanna och användbara, internalisera och använda konstruktiv kritik. Oavsett hur bra konstruktiv kritik är, om du aldrig tillämpa den på ditt liv det spelar ingen roll hur lite du blir upprörd höra det.

Ignorera vad du inte kan använda

Eleanor Roosevelt skrev en gång "Ingen människa tycker om att vara illa omtyckt." Hon gav också goda råd när det kom till kritik. Inte varje bit av kritik du får är giltigt eller användbar. Om efter att du objektivt överväga kritiken du ingen användning för det, låt det gå. Gör ditt bästa för att glömma det någonsin kom upp, och vara försiktig med den personens kritik i framtiden.