XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur återhämta sig från emotionella och verbala övergrepp


Verbal och känslomässiga övergrepp har ofta en förödande effekt på självkänsla, speciellt om det är tillfogat någon mycket unga. Smädar, utskällning och offentliga förlägenhet, vare sig det är från jämnåriga, arbetskamrater eller familjemedlemmar, kan leda till depression, sömnlöshet, ätsvårigheter och även självmord. Det tar ibland år att återhämta sig från långsiktiga känslomässiga övergrepp, beroende på omständigheterna, ålder offret och hur länge missbruket var utstå. Återhämtning kräver engagemang, tålamod och hjälp av andra.

Instruktioner

1 Ta dig från missbruk situation, om det är möjligt. Det är mycket svårare att övervinna missbruk när du fortfarande i regelbunden kontakt med förövaren.

2 Prata med en terapeut. Professionell vägledning är ofta fördelaktigt både tränar frågor som härrör från missbruk och skärper din självkänsla.

3 Fokus på aktiviteter som du tycker om. Om du gillar att spela musik eller ritning, fokusera på de sysselsättningar för att lägga njutning till ditt liv. Depression kan leda dig att sluta göra saker som du gillar, så återvänder till dessa verksamheter kommer att bidra till att lindra stress och förbättra din självkänsla.

4 Leta reda på sociala situationer där du kan träffa nya människor. Träffa nya vänner och utveckla sunda sociala relationer kan hjälpa dig i din känslomässiga återhämtning.

5. Håll en dagbok. Som med terapi, kommer det hjälpa dig att ventilera dina känslor på ett sunt och konstruktivt sätt.