XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fisk och skaldjur med höga nivåer av omega-3-fettsyror

Essentiella fettsyror, som innehåller omega-3 och omega-6 fettsyror, är nödvändiga för din hälsa, men kan inte tillverkas av kroppen. Detta innebär att du måste konsumera ett livsmedel eller kosttillskott som tillhandahåller dessa fettsyror för att förhindra en brist som kan orsaka kognitiv och neurologisk försämring, enligt University of Maryland. Livsmedel som vissa typer av fisk och skaldjur kan förse dig med både omega-3 och omega-6 fettsyror. Konsumera dessa livsmedel en gång eller två gånger i veckan i stället för rött kött kan också hjälpa dig att äta mindre mättat fett. Kontrollera med din läkare innan du gör stora förändringar i din kost.

Kallt vatten fet fisk

Fisk och skaldjur med höga nivåer av omega-3-fettsyror

Fisk som lever i kallt vatten har naturligt ett extra lager av isolerande fett som också är rik på omega-3 fettsyror. Dessa fiskar, som inkluderar lax, makrill, tonfisk och sardiner, kan uppfylla kroppens krav på omega-3 i en enda 3-ounce servering. American Heart Association varnar att konsumenter som köper dessa omega-3-rik fisk bör vara medveten om att vissa arter kan innehålla högre än rekommenderade nivåer av kvicksilver. Denna farliga metall är i allmänhet finns i predatory och äldre fiskar, och återfinns i huden och yttre fettvävnad. Ta bort dessa delar och äta ett brett utbud av fisk kan bidra till att minska risken att konsumera överskott kvicksilver.

Räka

Fisk och skaldjur med höga nivåer av omega-3-fettsyror

En enda portion av räkor, speciellt jumbo sort, innehåller 0,15 till 0,29 gram omega-3-fettsyror. Enligt American Heart Association, bör individer som har höga halter av triglycerider sträva efter konsumtion av 2 till 4 gram omega-3-fettsyror dagligen. Om du inte har ett befintligt hälsotillstånd, två portioner av omega-3 rik fisk eller skaldjur kommer att ge den rekommenderade dagliga dosen. Överkonsumtion av omega-3-fettsyror i tillägg form, över 3 gram per dag, bör tas under ledning av din läkare. Stora mängder av dessa fetter kan ha en antikoagulerande effekt, vilket försämras koagulering.

Dungeness krabba och hummer

Fisk och skaldjur med höga nivåer av omega-3-fettsyror

Storskaliga skaldjur såsom dungeness krabba och hummer innehåller det högsta beloppet av omega-3-fettsyror i alla skaldjur. Dungeness krabba innehåller cirka 0,24 gram omega-3-fettsyror per 3-ounce servering, enligt Linus Pauling Institute vid Oregon State University. Hummer innehåller mellan 0,07 och 0,46 gram omega-3 per 3-ounce servering, enligt American Heart Association. Liksom deras omega-3-rik fisk motsvarigheter, kan dessa skaldjur innehåller kvicksilver och bör konsumeras i rotation med en rad andra källor till omega-3.

Ostron, musslor och kammusslor

Fisk och skaldjur med höga nivåer av omega-3-fettsyror

Även om det inte är tekniskt möjligt skaldjur, ostron, musslor och pilgrimsmusslor åtnjuts som skaldjur biljettpris och är rika på omega-3-fettsyror. En enda tre-ounce servering av Pacific ostron ger ditt dagliga rekommenderade mängden av omega-3-fettsyror. Pilgrimsmusslor innehåller mellan 0,18 och 0,34 gram omega-3 per 3-ounce servering, enligt American Heart Association, och 3 uns av musslor ge 0,25 milligram omega-3. Tyvärr är dessa läckra musslor är också benägna att absorbera kvicksilver från sin omgivning, så välj odlade sorter eller rotera med andra typer av fisk och skaldjur.