XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det kan vara svårt att följa en vete-fri kost. Vete kan vara "dolda" i de livsmedel vi äter, så vete fria bantare behöver för att bli expert på att läsa etiketter. Hitta alternativ till veteprodukter de flesta människor äter varje dag, som bröd, kan innebära att ändra dina matvanor. Du kan ägna mer tid åt shopping. Äta ute kan presentera speciella problem.

Läs etiketter

Det kommer att ta extra tid när du handlar, men det är viktigt att läsa etiketter om du ska undvika vete i kosten. Självklart måste du sätta något som listar vete, vetegluten, korn eller råg tillbaka på hyllan. Havre kan vara bra för dig, men om de är dammas med vete (och etiketten kanske inte avslöja detta), kommer de inte att vara. Leta efter stål skära havre för att göra gröt. Var försiktig med frukostflingor, som kan innehålla malt (gjord på korn). Håll utkik efter hydrolyserat vegetabiliskt protein, också; det finns förmodligen vete där. Om du är osäker, inte köpa den.

vete Alternatives

När du börjar på en vete-fri kost, blir du medveten hur mycket vete du normalt äter. Bröd, pizza, bagels, kex, muffins, hamburgerbröd - listan verkar oändliga. Men det finns alternativ. Du kan ha samma föremål tillverkade med olika stärkelse. Du har ett val av produkter som traditionellt tillverkas med vete att istället görs med ris, potatis, tapioka, sorghum mjöl eller en kombination. Smaken kommer att vara annorlunda, men de är bara så läcker. Älskar pasta? Det finns risnudlar och majs pasta tillgängliga, och vissa människor tolerera stavat, en gammal säd.

Ändra din kost

Ibland är det enklaste sättet att gå vete-fri är att ersätta frukt och grönsaker för bakverken du annars skulle äta. Det är en hälsosam förmån för en vete-fri kost. Äta färska, hela livsmedel innebär att du inte behöver spendera så mycket tid med att läsa etiketter. Deli kött och korv är ökända för att ha vete tillsatser. Tänk på att rosta en hel kyckling eller göra en London halstra och skära resterna för lunch nästa dag. I stället för bröd, sätta din smörgås filler inuti salladsblad. Använd grönsaker för att doppa i stället för crackers. Saknas kritan? Ät lite popcorn.

Handla

Fler och fler stormarknader bär vete fria och glutenfria livsmedel. För det största urvalet, kommer du antagligen att gå till hälsokostaffär. Leverantörer på Internet är glada att leverera en mängd vete-fria produkter till din dörr. Framförhållning är nyckeln. Det kan ta lite mer tid att handla, men du har det största urvalet på detta sätt.

Dricka och Äta ute

Vin och sprit är vanligtvis säkra, men öl görs med malt. Om du äta ute, dechiffrera menyn så gott du kan och eliminera alla objekt med panering. Om du tittar på något fyllda, sauteed eller stekt, kolla med din server för att se om de innehåller vete eller dammas med mjöl. Fråga din server om ett objekt kan göras för dig utan vete. Kockar alltmer införliva vetefria alternativ i sina menyer och är oftast glada att tvinga dina önskemål, om de kan. Kök från Asien, där ris är stapelvara i stället för vete, erbjuder massor av alternativ, men kontrollera att alla wraps är ris i stället för vete.