XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vandring i Storbritannien

Vandring är en idyllisk sätt att lära känna Storbritannien - och hålla formen gör det. Vandring till toppen av bergen i Yorkshire och Snowdonia erbjuder panoramautsikt över landskapet och vindpinad vildmark sträckte ut nedan. Vissa skogar ser ut precis som de gjorde under medeltiden, och många platser har litterära kopplingar, såsom Yorkshire morerna av Emily Brontes klassiska roman "Wuthering Heights". Tack vare stenig terräng och berg, vandring i Storbritannien är säker på att utmana din kropp när du gör minnen.

Komma igång

Att ta itu med en nationell spår är ett spännande sätt att starta en vandring expedition i Storbritannien Formellt kallas Nationella Spår av England och Wales - eller långa sträckor i Skottland - dessa rutter är en serie anslutna stigar, lugna vägar och ridvägar som korsar gröna landskap, floddalar och byar undanstoppad i avlägsna betesmarker. Du hittar en lista över spår på National Trail webbplats (nationaltrail.co.uk), som helt och hållet täcker ungefär 2500 miles av terräng. Även om du inte har tid att vandra ett spår som slingrar sig genom den brittiska dagar, kan du fortfarande ta itu med delar av dem på kortare promenader.

episka Rutter

Om du letar efter en utmaning, är den södra Upland Way en smart ställe att börja. Detta 211-mil väg över södra Skottland är känd för sin svårighet, med mycket få bekvämligheter för att skämma bort dig på vägen. Din huvudsakliga företag under resan är det karga landskapet, vilket inkluderar myrar och berg. Förflyttnings Englands Pennine Way National Trail tjänar du mer skryta om du har tre veckor på reservdelar för det, men du kan också ta en dag vandring längs den att njuta av en av de tre nationalparker den korsar. Yorkshire Dales byar ger dig platser att vila fötterna längs vägen.

inspirera Inställningar

Ämnet för en William Wordsworth sonett, är Malham Cove i Yorkshire Dales en inspirerande plats för en vandring. Svagt surt regn har wittled på kalksten landskap med tiden, skapar styrspår som lägger drama till platsen. Samtidigt kan de ojämna Mourne bergen i Nordirland har varit inspiration för CS Lewis när han skrev "Häxan och lejonet". Omväxlande gräsbevuxen och stenig, Mourne bergen också värd 22 mil Mournemuren, som kan hjälpa dig att navigera på dina vandringar.

klättring Berg

Storbritannien har en bergskedja att klättra, beroende på ambitionsnivå. Skottlands Ben Nevis är den högsta på 4,409 fot. I Wales Snowdonia National Park - en 840 kvadratkilometer utbredning av berg, ekskogar och hedarna - klättra till toppen av Mt. Snow att spionera andra berg i fjärran, bland annat Irlands Wicklow Mountains på molnfria dagar. Ett annat alternativ är att ta itu med en cirkulär väg upp Yorkshire stora toppar - Whernside, Ingleborough och Pen-y-Ghent - i 12 timmar.