XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Medicare är sjukförsäkring som erbjuds av den federala regeringen till patienter över 65 år, på grund av funktionshinder eller i slutstadiet njursvikt. Medicare består av två delar: Del A, som omfattar sjukhus, och del B, som omfattar läkartjänster. De flesta börjar på del A så snart de är berättigade, eftersom det inte finns några ytterligare premier så länge du har bidragit till social trygghet för åtminstone 40 kvartal. Oavsett om du börjar på del B beror på om du fortfarande arbeta när du är berättigad till Medicare. Om du arbetar och har sjukförsäkring via din arbetsgivare, kanske du vill fördröja inskrivning i del B tills du inte längre har tillgång till sjukförsäkring, eftersom en del B skulle vara sekundärt i alla fall, och det finns ingen anledning att betala mer i premier än du verkligen behöver. Du ansöker om Medicare genom Social Security Administration. North Carolina har resurser att hjälpa dig att skriva in sig i Medicare och kompletterande täckning, om det behövs.

Instruktioner

1 Bestäm om du vill registrera i Medicare del A och B, eller bara del A. Om du arbetar eller uppbär pensionsförmåner från en tidigare arbetsgivare, kan arbetsgivaren personalavdelning vara en utmärkt resurs. Du kan också ringa Senior sjukförsäkring informationsprogram på 800-443-9354, som drivs av North Carolina Department of Insurance, eller besöka dem på http://www.ncdoi.com/shiip/default.asp , och de kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut. Så länge du har kontinuerlig täckning, kan du anmäla dig till del B vid ett senare datum utan påföljd.

2 Registrera dig för Medicare del A eller B, eller båda, genom att gå till http://www.socialsecurity.gov/medicareonly/ . Färd med att slutföra informationen kommer att ta mellan 10 och 30 minuter, enligt hemsidan. Du kan registrera dig som börjar vid 64 års ålder och 8 månader om du anmäler på grund av ålder.

3 Bestäm om du vill kompletterande täckning om Medicare kommer att vara din enda källa till sjukförsäkring. Du måste också överväga inskrivning i en del D receptplanen. Del D planer är endast tillgängliga via privata företag, och du straffas om du inte registrera om första berättigade och har inte haft kontinuerlig täckning. De Senior sjukförsäkring informationsprogram kontor kan hjälpa dig med båda dessa alternativ.

Tips

  • Om du inte har betalat in social trygghet för 40 kvartal, kan du fortfarande anmäla dig till Medicare. Du måste betala en premie för del A, men. Det kan vara värt det för tillträde till sjukförsäkring. Om du är osäker på vad man ska göra, ringa dina Senior sjukförsäkring informationsprogram kontor på 800-443-9354.
  • Det är lätt att bli överväldigad av mängden e-post du får om Medicare när du vänder 65. Fokus på den information du får från officiella källor: Medicare och Social Security. Vissa reklam utskick ser ut som officiell post från regeringen, så titta noga och ringa Senior sjukförsäkring informationsprogram, Medicare eller socialförsäkrings om något är oklart.