XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur är en förtöjningsboj Made?

Översikt

Hur är en förtöjningsboj Made?

Steg 1: formblåsning av Sfären

Hur är en förtöjningsboj Made?


De flesta förtöjningsbojar är tillverkade av polyeten med hög densitet (HDPE) via en gemensam tillverkningsprocess känd som "blåsformning". Till att börja, är små bitar av HDPE hälldes i en tratt, där de smälts till en homogen vätska. Den flytande HDPE flödar sedan in i en lång cylinder med en gigantisk borr löper längs den. Denna borr roterar långsamt, trycka den smälta HDPE mot slutet av cylindern.

En gång i slutet, strömmar den HDPE i en något svalare kammare som kallas "die huvud". Munstyckshuvudet kammaren har en lång cylinder som löper från toppen till botten, där en andra öppning är. Denna cylinder är känd som "blåstappen." En automatiserad växel lyfter en packning i botten på kammaren, så att vätskan HDPE att försiktigt sippra ner runt blåstappen.

Botten på blåstappen sträcker sig in i en sfär formad form, bestående av flyttbara halvsfäriska formar. När väl en uppsättning mängd av halvfast HDPE hänger från blåstappen, är trycksatt luft pumpas in i blåstappen via en öppning i botten.

HDPE är för tjock för luften att fly; snarare, blåser upp trycksatt luft HDPE som en ballong. Samtidigt som HDPE expanderar är ny smälta HDPE matas in i formen från munstyckshuvudet kammaren. När HDPE rör vid ytan av metallhalvklot, expanderar den för att passa hela sfären. Den svala metallen orsakar HDPE att hårdna, vilket skapar en permanent sfär form.

Packningen sedan tätningar stängas och bojen kan tas bort.

Steg 2: Fylla på Sfären med polystyrenskum

Bojen består nu av en ihålig HDPE sfär med 1 mm tjocka väggar och en liten öppning upptill där blåstappen var. Nästa för att se till att boj förblir stark även i händelse av en läcka, är två vätskor hälls i öppningen. En gång i kontakt, dessa kemikalier spontant bilda en het, stigande skummet av polystyren som fyller hela insidan av sfären.

Efter en timme, när skummet har fullständigt härdat, kommer tillverkaren borra ett 3- till 4-cm breda hålet från blåstappen öppningen till den motsatta sidan. Eventuella ojämna kanter från borren slipas ned och färg / dekaler appliceras på det yttre skalet.

Steg 3: Montering av boj med kedjor

Hur är en förtöjningsboj Made?


En stav med bultgängor längs båda ändarna passerar genom det centrala hålet. Speciella skivformade tätningar som kallas "brickor" med nötter precis ovanför dem skruvas fast vid vardera änden av stången, vilket skapar en vattentät tätning för hela hålet.

Stång vändningar i öglor i varje ände, avsedd för speciell metall loopar med bultar ( "bojor") som fäster kedjorna svamp ankare nedan och fartygen ovan.