XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Dagtrötthet är ett vanligt problem bland migrän, enligt Robbins Huvudvärk Clinic i Northbrook, Illinois. Slumra kan också vara en migrän trigger eftersom det är vanligt efter sömnighet under dagtid. Ändå finns inte tillräckligt med forskning för att ta reda på hur mycket migrän störa nattsömn, vilket leder till sömnbrist. Man tror att sömnighet under dagtid kan vara ett resultat av brist på sömn i migränpatienter.

Huvudvärk och Sleep

Huvudvärk och sömnstörningar är relaterade på flera sätt, enligt en artikel i Journal of Neurology och psykiatri 2005. Sömnstörningar råkar huvudvärk patienter, och huvudvärk är vanligt bland personer med sömnstörningar. Dagtrötthet är ett vanligt symptom som kan påverka 10 till 20 procent av den allmänna befolkningen, enligt forskare i San Paulo, Brasilien och på Jefferson Huvudvärk Center, Thomas Jefferson University i Philadelphia. Det är svårt att sätta fingret på hur ofta det påverkar migrän.

triggers

Brist på sömn, för mycket sömn, oregelbundna sömnmönster, tupplur, fysisk ansträngning och trötthet betraktas fysiska migrän triggers, enligt Ortho-McNeil Migrän Solutions. Man tror ungefär hälften av migränattacker föregås av förvarning symtom som varar timmar eller dagar. Dessa symtom kan omfatta sömnighet, irritabilitet och trötthet, tillsammans med andra nedstämdhet. Det kan även finnas anfall av svimning, yrsel och dubbelseende.

neurologisk

Komplicerade migrän och sömnstörningar anses vara neurologiska dysfunktioner, i vilken den del av hjärnan som övervakar medvetandet och balans påverkas. Migrän lidande kan känna dränerad på energi innan en attack tänds och senare lider av trötthet på grund av migrän erfarenhet. Migrän föredrar ofta att ligga i ett mörkt, tyst rum under en attack, som kan påverka eller orsaka deras sömnighet. Auras, där patienter kan uppleva blinkande lampor eller blinda fläckar, åtfölja migränattacker. Tillståndet kan vara tillfällig, men kan pågå i dagar, vilket påverkar djup, skön sömn.

Lättnad och Sleep

Medverkan av medicinering och sömn kan fungera åt båda hållen. Det kan hjälpa migrän må bättre och också sömnig. Men medicin kan störa sömnmönster när det tas under dagen. Behandlingar inkluderar migrän förebyggande medicin. Detta hjälper minskar det totala antalet migrän lidande kan uppleva. Ibland medicin håller även de migränanfall uppstår alls. Medicinering för smärtlindring kan lindra smärtan av en migränattack om det tas tillräckligt tidigt. Det är en bra idé att även söka andra lösningar när det handlar om migrän, inklusive kost. Det kan finnas vissa livsmedel som utlöser huvudvärk. Du kanske kan undvika problem med att sova sålunda också.