XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför unga tonåringar Fall in Love?

Vuxna ofta benägna att vara lite avvisande när en ung tonåring påstår sig ha blivit förälskad, men tonåringar förälska av samma skäl vuxna gör. När en tonåring upplever en kombination av fysisk attraktion, känslomässig närhet och avsikten att vara engagerad i relationen, vad han upplever är kärlek, oavsett hans ålder.

romantisk kärlek

Enligt en artikel om "barn-Health" hemsida, är romantisk kärlek som definieras av en kombination av tre saker. Den första är fysisk eller sexuell attraktion. Det kan vara svårt att acceptera detta om du fortfarande tänker på din tonåring som i grund och botten ett barn, men även yngre tonåringar kan ha känslor av fysisk attraktion för andra människor. Den andra är känslomässig intimitet eller närhet. Inte bara kan unga tonåringar upplever en känsla av att vara känslomässigt nära till någon annan, kommer sannolikt att vara överväldigande när de upplever det för första gången i en romantisk sammanhang denna känsla. Den tredje är engagemang. Unga tonåringar är osannolikt att kunna verkligen engagera sig en annan person på lång sikt, men en tonåring i kärlek kan uttrycka en avsikt att stanna med samma person för resten av sitt liv.

Ta det seriöst

Föräldrar bör vara respekt för vad tonåren känner, råder Carl Pickhardt, Ph.D., i en artikel i "Psychology Today." Vissa föräldrar gör misstaget att berätta sin tonåring att hennes känslor är inte den äkta varan och att hon inte är tillräckligt mogen för att uppleva djupet av känslor en vuxen skulle kalla kärlek. Detta kan vara sant för många tonåringar. Pickhardt tror att de flesta människor inte förälska sig för första gången förrän efter tonåren är över. Men Pickhardt anser också att omkring 15 procent av tonåringar har denna erfarenhet. Tonåringar så unga som 13 kan känna att de faller i kärlek, och i vissa fall de verkligen kan vara. Även om några tonårs relationer varar mycket länge, är att ingen anledning att inte ta dem på allvar.

Är det kärlek eller bara en Crush?

Vissa tonåringar kan förväxla en crush enbart baserad på fysisk attraktion för en djupare känsla av kärlek. För att hjälpa din tonåring räkna ut skillnaden, frågar honom om han har delat sina personliga hemligheter och djupaste inre känslor i syfte att hans känslor. Om de två tonåringar har upplevt stunder av känslomässig närhet med varandra, kan det vara kärlek. Om han finner just den här personen attraktiv och spännande, det är fortfarande bara en krossa.

Att fastställa riktlinjer

Om din tonåring hävdar att bli kär, är det viktigt att fastställa riktlinjer i början av relationen. Om du avfärda förhållandet som inte är riktigt allvarligt, kan du vara i för en obehaglig överraskning om du upptäcker senare att din tonåring har varit sexuellt aktiv. Å andra sidan, om du försöker att vara alltför strikt och förbjuda din tonåring från att se sin partner, kan du oavsiktligt uppmuntra henne att smyga runt eller hålla sanningen från dig. Det bästa sättet att se till att du har ett visst inflytande över situationen är att ha ett samtal med din tonåring om dina värderingar och förväntningar och sedan att skapa övervakade möjligheter för två av dem att tillbringa tid med varandra.