XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Glutaminsyra eller glutamat, är en aminosyra som förekommer naturligt i kroppen. Allmänt erkända för sin makt som en signalsubstans, är glutaminsyra en hydroklorid (HCL) och ofta används för att smaksätta mat eller som ett komplement för att främja matsmältningen.

digestive

En patient som äter oftare, eller förbrukar stora mängder mat, kan lida av milda till måttliga besvär matsmältnings, från gas och uppblåsthet intensiv obehag. Detta beror på undertryckandet av magsyra som det är ständigt fullt, saktar matsmältningen. Som en matsmältningen, glutaminsyra hcl kan användas, men Dr Elson M. Haas rapporterar i sin bok "Hälsofrågor med näring," att andra syror, såsom betain HCL, kan vara mer effektiva.

Andra fördelar

Dr Haas hävdar också att användningen av HCL, i ett tillägg form kan vara användbar för andra patienter med låg syrasekre, såsom diabetiker. Tillägget kan också fungera som en anti-aging komplettera också. HCL produktion är generellt låg under perioder av stress, vilket kan bidra till både yttre åldrande, såsom rynkor och åldersfläckar; och inre åldrande, såsom tandlossning och matsmältning.

lIVSMEDELS~~POS=TRUNC

Som en livsmedelstillsats, är glutaminsyra HCL bättre känd som MSG till allmänheten och används som ett natriumtillsats. Natrium tillsatser i livsmedel tenderar att orsaka viss oro, men i mars, 2003, frågan om "Journal of Chemical Education," Dr Addison Ault detaljer hur MSG syntetiseras naturligt och utgör ingen anledning till oro.

Dosering

Dosering av glutaminsyra HCL tillskott är relativt låg, cirka 500 - 1500 mg. Tilläggen finns vanligen i tablettform, tillverkade av den vita, pulverformig substans. Det är också tillgängliga kommersiellt, som en ingrediens i många proteintillskott pulver.

varningar

Även glutaminsyra tillskott i allmänhet anses säkert för de flesta människor, har det varit känt att ha följande biverkningar enligt Mayo Clinic: rodnad, huvudvärk, svettning, ansikts tryck, domningar, stickningar, brännande känsla, hjärtklappning, illamående, svaghet och bröstsmärtor. Det rekommenderar att de som lider av psykiska sjukdomar, gravida kvinnor och kvinnor som ammar bör inte ta några glutaminsyra kosttillskott eller livsmedel med MSG tillsatser.