XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan bli av Karies


Hål i tänderna är också kända som karies eller karies. Med dålig munhygien, tunna och vita klibbiga filmer, som kallas plack bygga upp på ytan av våra tänder, som sedan kommer att hyste av bakterier. Som bakterierna sedimentera på plack och foder från socker och stärkelse vi äter, kommer de att skapa en syra som kommer att orsaka skador på emaljen, som är den skyddande hölje av tanden. Eftersom skadorna fortskrider, kommer tanden gradvis förfall och kommer snart att införa problem såsom tandvärk, dålig andedräkt, en alltför känslig tand, allvarliga komplikationer om de omgivande tandköttet och även tandlossning. För att skydda tänderna från hål, följ de enkla stegen nedan.

Instruktioner

Hur man kan bli av Karies

1 Rensa bort håligheter genom fluorbehandling. Fluor är ett viktigt mineral för tänderna. Det hjälper till att hålla emaljen på tänderna starkare och mer skyddade från håligheter. Fluor hjälper också till att reparera skadorna på tänderna. Om du märker att hålrum gradvis bildar kommer tidigt fluorbehandling bidra till att återställa tillståndet i din emalj. Rådgör med din tandläkare för vissa typer av fluorid geler, flytande lösningar eller skum som är mer potent än de over-the-counter tandkräm och munvatten.

2 Fråga din tandläkare för vissa restaureringar på eroderade delen av tanden. När en del av tanden är delvis förfallen, kan tandläkaren lappa den delen med några fyllningar som hjälper återställa den ursprungliga formen av tanden. När tandläkaren borrar bort den skadade delen, kommer han då att ersätta den delen med fyllningar som består av porslin eller komposit hartser som är av samma färg som din tand. Efter processen kommer tanden att vara så gott som ny.

3 Prata med din tandläkare om att reparera din karies med kronor. Den här metoden är bäst om din tand i stor utsträckning skämda och för svag för fyllningar. Detta förfarande innefattar avlägsnande av skämda och försvagad del av tanden, som sedan kommer att ersättas med en täckande mantel eller ett lock, som också kallas en krona, som består av porslin till likna utseendet på din ursprungliga tand. Kapsyler kan också bestå av porslin som är fuserad med metall eller ibland består av guld.

4 En rotfyllning är en användbar metod för tandhålighets fall där det finns skador på nerven massa eller roten av tanden. I denna metod, tandläkaren tar bort skämda delen av tanden tillsammans med de drabbade nerven och kärlvävnader. Den avlägsnade delen ersätts sedan med en porslinsfyllning. I vissa fall kan en krona eller mössa placeras över den reparerade delen av tanden.

5 Tänk på utvinning av tanden om det inte är värt att spara. Om tanden är dåligt skämda och orsakar alltför mycket besvär, kan man lika gärna be din tandläkare att extrahera den. Detta behövs vanligen endast i svåra fall. När du har din tand utdragen, kan man lika gärna låta din tandläkare fylla gapet med ett tandimplantat senare - för om din tillåta en ofylld gap runt återstående uppsättning tänder, finns det en möjlighet för dem att flytta längre bort från varandra.

Tips

  • Borsta tänderna med fluortandkräm minst två gånger om dagen, helst efter måltid. Efter tandborstning, kan du rengöra tänderna lite mer av tandtråd - detta kommer att bidra till tydliga håligheter på sidorna av tänderna som tandborste borst inte kan nå.
  • Besök din tandläkare ständigt för regelbundna kontroller och rengöring.
  • Begränsa ditt intag av socker och stärkelse - detta kommer inte bara att gynna tänderna men din allmänna hälsa också.
  • Fråga din tandläkare om några potent munvatten för att kontrollera bakterier i munnen och förhindrar bildandet av håligheter.
  • Om du använder en viss typ av munvatten och du märker några oönskade förändringar såsom missfärgning runt munnen eller tänderna, domningar eller ömhet runt tandköttet eller tunga och alltför känsliga tänder - rapportera dessa förändringar din tandläkare direkt.