XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Olika typer av muskelsmärta

Alla har upplevt muskelsmärta någon gång, från vardagliga värk och smärta till en allvarlig olycka. Det finns olika orsaker till muskelsmärtor. Stammar är en skada på en muskel eller sena (den vävnad som ansluter muskler till ben). Stukningar är en skada på ett ligament (vävnaden som förbinder olika ben). Två typer av muskelsmärta är gemensamma för idrottare och människor som arbetar ut är muskelkramper och en brännande känsla i sina muskler.

muskelkramp

Muskelkramper är ofrivilliga sammandragningar av muskler. En vanlig orsak till idrottare är vad som kallas motion-associerad muskelkramp. Dessa kramper tros vara orsakad av otillräcklig stretching, muskeltrötthet, brist på syre till musklerna, värme, uttorkning eller brist på elektrolyter. Behandling av kramp beror på orsaken. Om det händer under fysisk aktivitet, smärtan ofta stannar om du vila. Vissa kramper kan behandlas genom att sträcka den påverkade kroppsdelen (såsom vaden), eller genom att massera den påverkade kroppsdelen. Om kramp orsakas av uttorkning, kan dricksvatten hjälpa, även om en sportdryck eller annan dryck som innehåller elektrolyter är bättre. Se till att du är väl hydrerad innan fysisk aktivitet kan bidra till att förhindra uttorkning relaterade kramper.

muskel bränning

En annan typ av muskelsmärta som människor känner, speciellt när du tränar, är en brännande känsla. Bränningen orsakas av en ackumulering av mjölksyra, som är en biprodukt av den energi som produceras av muskelfibrer. Under ansträngande motion, bygger mjölksyran, ändra surheten i cellen medan orsakar trötthet, och sedan den brännande känsla. Det bästa sättet att ta itu med den brännande känslan är att skära ned takten i din träning, men fortsätter att röra sig runt. Detta kommer att hålla blodet cirkulerar på en större volym, som hjälper till med att avlägsna mjölksyra ur musklerna.