XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man monterar en 1966 Mercury utombordsmotor till en tung båt


Mercury Marines 1966 utombordsmotorer, beroende på modell, monterad i ett av två sätt. Detta innebär att oavsett storleken på utombordaren, eller om den kommer att användas som en "kicker" - en extra utombordare, för att underlätta en större motor på en tung båt - eller som den primära energikällan, är dess montering det samma. Den enda skillnaden ligger i var på båten som du vill montera utombordare.

Instruktioner

1 Mät från mittlinjen av båtens akterspegel - på baksidan där utombordaren är monterad - till en punkt 48 inches till vänster om mittlinjen, med ett måttband. Markera platsen med en porslins markör.

2 Håll kickfästet så att dess centrum sammanfaller med 48-tums märke. Passa de övre monteringshål i konsolen bas med de övre monteringshål för huvud utombordare.

3 Borra en-tums hål genom de befintliga en-tums hål på monteringskonsolen och genom båtens akterspegel med en borr och en 1-tums bit. Blanda en droppe av härdare i ett uns av epoxiharts, i en ren plastkopp, med användning av en tungspatel. Sprid epoxin det inre av de nyligen borrade monteringshålen med hjälp av tungspatel. Låt epoxin härda. Sand epoxin så hålet - hålet - är slät.

4 Håll kickfästet till de nyligen borrade monteringshålen. Sätt en-tums bultar av rostfritt stål genom sina fyra monteringshål, in i och genom skrovet. Skjut en tum rostfritt stål planbrickor över bultarna, följt av 1-tums rostfritt stål låsbrickor. Gäng 1-tums rostfritt stål muttrar på bultarna och dra åt till 55 foot-pounds med en momentnyckel.

5 Montera utombordaren genom att öppna gängade klämmor - används på mindre hästkrafter 1966 Mercury utombordare - inställning av klämman över kickfäste eller båtens akterspegel, om utombordaren används som den primära energikällan för båten. Dra åt klämmorna tätt och fäst motorns säkerhetskedja till en säker montering i båten.

6 Mount större, med högre uteffekt utombordare genom att ställa in monteringsfästet av utombordaren över aktern på båten eller - om utombord används som en kicker, över kicker fästet. Sätt i två 1-tums rostfria bultar genom skrovet eller kicker fäste. Skjut en platt bricka och låsbricka på varje bult och säkra bultarna med en mutter i rostfritt stål. Dra åt de två muttrarna till 55 foot-pounds med en momentnyckel.

Tips

  • När du borra igenom akterspegeln på din båt, du utsätter båtens kärna - skummet eller balsa som är en del av båtens flytsystemet eventuellt vatten som läcker runt bultarna som håller motorn eller kicker fäste till akterspegeln. Drevning, även en adhesiv marina caulk, så småningom kommer att fungera fritt från hål som borrats genom skrovet. Om du behandlar hålen som brott i skrovet och försegla sidorna av hålet med marinepoxi kommer vattnet inte få tillgång till flytmaterial.