XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur Blanch Corn för Frys om att använda den i en mikrovågsugn

Blanche majs före frysning den stannar de enzymer som ansvarar för åldrande. Även majs är säkert att äta om de är frysta utan blanche, National Center for Home bevaringsprocesser rekommenderar blanche grönsaker att bevara sin smak och färg. Medan blanche i kokande vatten eller ånga rekommenderas, blanche majs i mikrovågsugn är ett lämpligt alternativ. Det är emellertid mer riskabelt eftersom maten inte kan blancheras jämnt, vilket resulterar i en förlust av smak, konsistens eller färg under frysning.

Steg 1

Skal majs och bryt av överflödigt cob vid basen av örat. Torka utsidan av örat av majs med en mjuk trasa för att avlägsna eventuella kvarvarande silke. Skölj örat under kallt vatten och klappa torrt.

Steg 2

Koka på hög för 7 till 11 minuter, beroende på storleken på ax, svarvning säden halva tillagningstiden. Vatten bör koka under blancheprocessen.

steg 3

Fyll en stor skål till hälften med isvatten. Lägg en bricka med isbitar i vattnet.

steg 4

Töm majs och störta öronen i skålen med isvatten. Detta kyler majs snabbt och stoppar tillagningsprocessen. Håll majs i isvatten tills hela örat, inklusive cob, känns sval. Som regel, blancherade grönsaker kräver samma mängd tid att kyla som blanche tid.

steg 5

Ta bort majs och förpackning i blixtlås fryspåsar, vilket innebär att 1/2-tums headspace. Pressa ut överskottsluften i påsen och frysa omedelbart.

varningar

  • Var försiktig när du tar bort majs från mikrovågsugnen eftersom den utströmmande ånga bränner huden snabbt.

tips

  • Blanch majs som skall användas som hela kärnan eller skummad majs under 4 minuter och svalna helt.
  • För att framställa hela kärnan majs, stå blanche och kyls öra på slutet sitt slut och skära ned örat, på cirka två tredjedelar djupet av kärnorna. Fyll en dragkedja fryspåse eller annan fryscontainer med kärnorna och frysa omedelbart.
  • För skummad majs, skär hela kärnan från örat med en vass kniv, skrapa mjölkaktig saft från kolven med baksidan av kniven. Täta skummad säden i behållare frys och frysa omedelbart. Alternativt kan skummad säden göras genom att skära kärnorna från färsk majs och matlagning i en dubbel panna under 10 minuter. Kyla skummad säden genom att placera pannan i en skål med kallt vatten. Packa i fryspåsar eller behållare, vilket innebär att 1/2-tums utrymme och frysa omedelbart.

Saker du behöver

  • mjuk trasa
  • Mikrovågsugn skål
  • Lock eller plastfolie
  • stor skål
  • fryspåsar
  • Kniv