XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Eksem hos barn och diet


Eksem är en hudsjukdom som drabbar uppskattningsvis 1,5 miljoner barn i USA, enligt National Eksem Association. Detta hudåkomma resulterar i torra, ojämna eller ens sipprar skador på kroppen. De lesioner faktiskt påverkas av klåda. Klåda orsakades av en inflammatorisk immunsvar. Det finns många saker som kan utlösa detta svar, såsom miljö, stress och kost. De livsmedel som utlöser en histamin reaktion varierar för varje enskild person. Vissa barn växer ifrån eksem när de blir äldre, medan andra fortsätter att lida med symptom för hela sitt liv.

Vanliga utlösande livsmedel

Eksem är starkt påverkad av födoämnesallergier. De vanligaste utlösande livsmedel är ägg, nötter, mjölk, ost, soja och köttprodukter. Det finns även andra livsmedel som kan utlösa eksem, men de som listas är de vanligaste. En del barn kan också uppleva eksem om de har astma och allergier.

Andra livsmedel som kan orsaka skov behandlas och sockerhaltiga livsmedel. Socker har en negativ effekt på immunsystemet eftersom det främjar inflammation i kroppen. Barn med eksem bör begränsa sin sockerintag, förutom att undvika utlösande livsmedel. Att hålla en matdagbok hjälper dig att identifiera vilken mat som orsakar ditt barn att bryta ut.

Gynnsamma Foods för eksem

Precis som det finns livsmedel som kan ge en negativ immunsvar, även det finns livsmedel som är bra för behandling av eksem. Dessa livsmedel har särskilda viktiga näringsämnen som stärker immunförsvaret och förbättrar hudens allmänna hälsa. Ge ditt barn mat som innehåller mycket bioflavanoids, eftersom de bidrar till att minska histamin reaktion i kroppen. Bioflavanoids är den färg som finns i grönsaker och frukt. Livsmedel med mer färg har högre koncentrationer av bioflavanoids. Fokus på att mata dina barn hela livsmedel. Ta ytterligare C-vitamin tillskott kan också bidra till att minska inflammation.

Hög Mineral Diet

Barn med eksem bör konsumera en diet rik på mineraler, förutom att ta en hel livsmedel vitamin- och mineraltillskott. Dr Linda Page, författaren hälsosam Healing säger, "en hög fiber, är högre mineral kost med mycket vegetabiliskt protein en nyckelfaktor i clearing och förebygga eksem." Många barn som lider med eksem inte kan dricka mjölk, eftersom det ofta är en utlösande livsmedel. Dessa barn kan bli brist på kalcium, så det är viktigt att ge ditt barn kalciumtillskott eller alternativ såsom mandelmjölk eller rå morotsjuice.

Super Foods

Inkludera super livsmedel såsom spirulina i ditt barns kost. Spirulina är ett vegetabiliskt protein av hög kvalitet som kan tas i piller eller pulverform. Det är en blå-gröna alger som är en bra källa till protein. Denna havet grönsak innehåller också en hög nivå av mineraler och vitaminer som också är bra för huden.

Välgörande oljor och fetter för att minska inflammation

Att äta en bra kost laddad med mineraler är mycket viktigt, men det är också viktigt för barn med eksem att konsumera rätt typ av fetter och oljor. Vissa fetter som finns i stekt mat kan främja skov. Dock kommer rätt sorts fetter och oljor dramatiskt förbättra ditt barns hälsa förutom att förebygga eksem finnar. Undvik margarin eller något hydrerad. Om din familj gillar att sprida smör på rostat bröd eller vissa rätter, välja riktigt smör.

Laga din mat med kokos, extra jungfru eller druv fröoljor. Alla dessa oljor innehåller omega-3-fettsyror som förbättrar hudens hälsa och minska inflammation. Kokosolja är också den bästa olja när det gäller matlagning eftersom den kemiska strukturen av denna olja inte ändras när de utsätts för värme.

Förutom att laga mat med rätt typ av smör och olja, komplettera ditt barns kost med andra potenta oljor som innehåller omega-3 fettsyror, förutom vitamin E och D. Ge ditt barn en msk. fiskleverolja, laxolja eller en annan typ av renad fiskolja. Linfröolja är också mycket fördelaktigt, men fiskolja innehåller ytterligare näringsämnen såsom vitamin D för att stärka immunförsvaret.