XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hem rättsmedel för Body Scrub med kokosolja

Kokosnötolja, ofta i samband med matlagning, kan också fungera som en extremt effektiv fuktighetskräm och peeling. Enligt Huffington Post, de flesta kommersiella moisturizers innehåller vatten och petroleumbaserade ingredienser, som torkar ut huden. Däremot hjälper kokosolja avlägsna döda hudceller som gör huden grov och flagnande och ger djup, naturliga fuktighet. Detta gör den till en idealisk ingrediens för DIY kroppsskrubb som tar bort döda hudceller och hålla dina porer hydrerad.

Egenskaper hos kokosolja

Enligt hälsoexperter på Gnet, är kokosnötolja den ultimata allt-i-ett hud åtgärda. Det är en fuktighetskräm, multivitamin, flera näringsämnen, antibiotika, anti-aging, anti-rynk, antioxidant och ger näring åt huden naturligt. Kokosnötolja smälter vid kroppstemperatur, så det absorberar in i huden och inte täppa till porerna som det är i flytande form. Den fungerar också som ett mjukgörande medel, vilket innebär att det ökar nivåerna av yt-lipider, och gör huden slätare och mjukare.

Kokosolja och Sugar Body Scrubs

Kombinera kokosolja med brunt eller vitt socker är det enklaste sättet att göra en hemmagjord bodyscrub. Kristallerna i socker buff bort döda, torr hud som har flingform på ytan. Socker innehåller också glykolsyra, som kan hjälpa till att lossa döda hudceller samtidigt läka skadade sådana.

Kokosolja och Salt Body Scrubs

Salt scrubs kan också göras med kokosnötolja, och är särskilt effektiva på fet hud eftersom de hjälper avlägsna överskott naturliga hudfett. Det är bäst att använda äkta havssalt i en salt scrub så mineraler som ingår i salt hjälp att ge näring åt huden. Saltet bör inte vara alltför grova, men också inte alltför finmalet, så peeling är inte alltför grov men bryter bort död hud när den tillämpas.

Lägga eteriska oljor och dofter

Föra ingredienser som matchar din hud behov och ge aromaterapi kan göra en hemmagjord bodyscrub effektivare och roligare. Citrongräs och tea tree olja har båda lugnande effekter och är idealiska för fet hud eller acne, eftersom de hjälpa döda bakterier och torr alltför fet hud. Honung och vitamin E olja är idealiska för torr hud, och ginseng och grönt te-extrakt har lugnande och lugnande effekt. Blandningscitrusoljor eller mintoljor i en hemmagjord bodyscrub kan ha en återuppliva och föryngrande effekt på huden.