XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Äter tonfisk efter ett träningspass lika bra som att dricka en proteinshake?

Vad du bör äta och dricka direkt efter ett träningspass är ett ämne av den pågående debatten. Motion bränner energi och uttömmer musklerna i en viktig energikälla, glykogen. Ett faktum ostridigt är att musklerna behöver fylla på utbudet av glykogen, och det tar rätt näringsämnen för att förverkliga detta. Att förstå den roll som glykogen spelar i energi kan hjälpa dig att avgöra vilket är bättre efter ett träningspass: tonfisk eller en proteinshake.

Glykogen

När du äter, bryter matsmältningssystemet ner mat och separerar de användbara näringsämnen. Vissa komponenter går att hjälpa till att bygga celler medan andra ger bränsle. Energi kommer från glukos, men vad du använder inte omedelbart omvandlas till glykogen. Musklerna lagra vissa glykogen normalt, men när du tränar, bränner bort det. Påfyllning musklerna bränsle är viktigt när du träningspass.

Korrekt Post-motion Nutrition

Den mest effektiva eftertränings mat kommer att inkludera både kolhydrater och proteiner. Kolhydrater bryts ner för att skapa glukos. Proteinet byggnadsmaterial för celler. Övningphysiologists Wendy Repovich, PhD och Jane Peterson, PhD skade kolhydrater är viktigare efter träning eftersom de åter glykogen till musklerna.

Tonfisk Vs. protein Shakes

Även experter inte nödvändigtvis överens återhämtning kräver både protein och kolhydrater, det finns en punkt av samstämmighet: Kolhydrater är nödvändigt. Tonfisk är en utmärkt källa till protein, men ger inte kolhydrater. Formlerna för proteindrinkar variera beroende på tillverkare. Om du väljer ett som innehåller protein och kolhydrater, kan skaka vara bättre. Av de två, kommer en proteinshake ge både näringsämnen med mindre ansträngning.

expert Insight

Vad du dricker är lika värdefull som vad du äter. Drick mycket vatten före, under och efter träning. Inte alla kommer att känna sig som att äta efter ett träningspass. Om du inte ska äta omedelbart, kommer saft eller sportdryck bidra tillbaka lite energi och undvika uttorkning. Ät inom 2 timmar efter träningen. Om du är laktosintoleranta eller har problem med protein shakes, kan du äta tonfisk med en kolhydrat, som med en tonfisk smörgås, till exempel. Andra alternativ som kommer att bidra till att ge både kolhydrater och protein inkluderar trail mix med nötter och torkad frukt eller jordnötssmör på kex. Oavsett vad du vill äta, se till att ditt val innehåller kolhydrater för att ge dig lite energi.