XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
N-acetyl-L-cystein Liver Support

Levern har ansvaret för bearbetning, sortering och avgifta varje enskilt ämne som du lägger i din kropp. Konsumtionen av olika substanser, inklusive alkohol och droger, kan orsaka förstörelse av levern med tiden. Lyckligtvis kan du förbrukar N-acetylcystein eller NAC, för att hålla din lever i en friskare tillstånd.

Vad är NAC?

NAC är en kombination av aminosyran cystein och en acetylgrupp. Denna tillsats av en acetylgrupp gör NAC en mer potent antioxidant än aminosyran cystein. Cystein är en icke-essentiell, neutral laddad aminosyra. En icke-essentiell aminosyra behöver inte konsumeras i kosten, eftersom det kan göras i tillräckliga mängder i kroppen från en essentiell aminosyra. I fallet med cystein, så länge som tillräckliga mängder av metionin som konsumeras, då finns kommer inte att vara en brist på cystein.

lever Support

När individer kämpar en kronisk leversjukdom, deras kroppar använder en förening som kallas glutation. Denna kraftfulla antioxidant hjälper avgifta levercellerna. Med ökad stress på kroppen, nivåerna av glutation börjar minska. Glutation hjälper också neutralisera molekyler som kallas fria radikaler som kan orsaka skador och dödsfall till celler om de inte hålls under kontroll.

Syftet med NAC och leverhälsa

För att fylld glutation nivåer, bör du konsumera en NAC tillägg. Även existerar glutation kosttillskott, många ifrågasätter deras förmåga att absorberas och utnyttjas. De flesta experter tror att konsumera byggstenarna i glutation är mycket mer fördelaktigt att konsumera själva föreningen. Cystein är en av tre amino behövs för produktionen av glutation, och dess tillgänglighet i kroppen är den huvudsakliga faktorn som styr skapandet av glutation.

Rekommenderad dosering

Enligt Ray Sahelian, MD, det finns ingen exakt mängd av NAC som bör konsumeras av en person. Sahel stater att vissa människor skulle ha nytta av 500 mg några gånger per vecka och andra kanske inte behöver någon alls. Han rekommenderar att konsumera mellan 100 och 500 mg NAC några gånger per vecka med dina andra antioxidanter om du väljer att konsumera någon alls. Kom ihåg att alltid tala med din läkare innan du påbörjar en ny tillägg.