XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den viktigaste delen av en tennisserve är uppkast. En dålig slänga kommer nästan alltid undergång en tjänar till misslyckande, medan en perfekt toss hjälper din serve blir en konsekvent vapen. Precis som alla andra tennis skicklighet, måste tjänste slänga utövas regelbundet innan det kan genomföras korrekt.

Instruktioner

1 Öva din slänga när du står vid baslinjen där du normalt skulle tjäna i ett spel.

2 Placera din kropp som du skulle träffa en serve, vänder sig till sidan. Vänster sida ska vara vänd nätet om du är högerhänt, medan höger sida vänd mot nätet om du är en vänsterhänt. Fötterna ska vara ungefär axelbrett isär, vinklad något till serviceboxen mot vilken du siktar.

3 Håll racket upp, helt utsträckt och cirka 6 inches framför dig, med din dominanta arm. Håll det på den punkt där du vill komma i kontakt med bollen på serven, som hjälper dig att se hur högt att kasta bollen.

4 Greppa bollen lätt i händerna på din icke-dominanta handen.

5 Flytta inte racket i en servering rörelse, men i stället kasta bollen till målet plats du just identifierats. Öva tills kastet är perfekt och du regelbundet träffa ditt mål.

6 Släpp båda armarna i en flytande rörelse och föra dem tillbaka upp, kasta bollen mot mål plats med din off arm samtidigt föra racket bakom huvudet ( "back-repa läge") med din dominanta arm.

7 Upprepa steg 4, med fokus på rytm armarna rör sig tillsammans. Samstämmigheten i kastet och din serve kommer att påverkas i hög grad genom att utveckla en perfekt, mjuk rörelse utförs varje gång du tjänar.

Tips

  • Öva kasta bollen längre framför kroppen för att arbeta på din serve och volley attack. Placera bollen längre i domstol kan du gå mot nätet så snabbt som möjligt, förbereda dig för en återgång volley efter serven utförs.
  • Se till att slänga armen är helt utsträckt uppåt innan du släpper bollen. Detta hjälper dig att få tillräckligt med loft för att få din racket runt och träffa bollen på racket högsta punkt.
  • Inte slår en dålig slänga under en match! Det finns inget straff för att inte svänga på en dålig dugg, men om du svingar och missar, räknas det som ett fel. Kom ihåg att utfärda en snabb "sorry" till din motståndare när du väljer att inte svänga, som ansluter sig till riktig tennis etikett.