XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rollen av urinledaren i utsöndringssystemet


Din utsöndringssystemet är ansvarig för att ta bort avfall från din kropp. Urinledarna är en del av urinvägarna och är avgörande för att avlägsna urin från kroppen.

Utsöndrings System

När du andas, frigörs koldioxid från lungorna. Svettkörtlar bär slaggprodukter ur kroppen genom porerna i huden. Din kolon släpper fast avfall genom tarmrörelser och njurarna filtret flytande avfall ut ur kroppen i form av urin.

Hur njurfunktionen

När blodet rinner genom njurarna de filtrera bort oönskade mineraler, vatten och ett ämne som kallas urea. Urea är en kväverik molekyl som produceras av kroppen. Njurarna tar dessa oönskade ämnen och bildar urin.

blåsan

Blåsan ligger nedanför njurarna och är päronformad behållare för urin. En vuxen blåsan kan hålla ungefär två koppar urin. Muskelsammandragningar pressa urinblåsan och urin frigörs från blåsan in i ett rör som kallas urinröret och sedan ut ur kroppen.

Urinledarna

Dina njurar och urinblåsa är anslutna med små rör som kallas urinledarna. Det är genom urinledarna att urin passerar från njurarna till urinblåsan.

Rollen av urinledarna

I en vuxen, är varje urinledaren cirka 16 till 18 inches lång. Utan urinledarna, skulle urin har ingen möjlighet att resa till urinblåsan från njurarna att utvisas från din kropp.