XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Minnesförlust kan vara ett svårt problem att ta itu med. Du kan ha problem att komma ihåg händelser som just inträffat eller har problem erinrar information om ditt förflutna. Beroende på orsaken till din minnesförlust, kan det pågå tillfälligt eller bli permanent. MedlinePlus konstaterar att kognitiv terapi kan hjälpa om du lider av mild till måttlig minnesförlust, men om din minnesförlust resultat från en närings underskott, kan du överväga vitamin terapi. Ett alternativ är vitamin B-1-behandling. Innan något vitamin behandlingar för minnesförlust, konsultera din läkare.

skäl

Vitamin B-1-behandling kan hjälpa till med din minnesförlust om problemet beror på en brist på detta vitamin. En brist på vitamin B-1, eller tiamin, kan bero på en brist på vitamin i kosten eller ett tillstånd som påverkar hur kroppen absorberar vitamin. Om du lider av alkoholism, kan du ha en tiaminbrist. MedlinePlus konstaterar att mellan 30 och 80 procent av alkoholister har en brist i detta B-vitamin. Ett underskott på vitamin B-1 kan leda till minnesförlust genom två villkor: beriberi och Wernicke-Korsakoff syndrom. De tidiga symtom på beriberi inkluderar dåligt minne, liksom trötthet, irritabilitet, sömnproblem, viktminskning, förlust av aptit och magbesvär, enligt Merck Manual Home Edition. Med torr beriberi, utvecklar du andra problem i nervsystemet, såsom förändringar i sensation. Svårare minnesförlust kan uppstå med Wernicke-Korsakoff syndrom, som inkluderar Wernickes encefalopati och Korsakoff psykos. I Korsakoff psykos, upplever du problem att komma ihåg information skapar nya minnen och göra upp historier för att kompensera för minnesförlust.

Administrering

Om minnesförlust härrör från en vitamin B-1-brist, kan din läkare rekommendera att du tar vitamin B-1-tillskott. Merck Manual Home Edition noterar att du oftast kommer att få vitamin B-1 tillägg muntligen, men du kan behöva en injektion av vitamin om du har svåra symtom. Orala versioner av vitaminer innefattar pastiller, mjuka geler och tabletter. Med Wernicke-Korsakoff syndrom, kan du behöva högre doser av vitamin injiceras i musklerna. MedlinePlus tillägger att om du har en vitamin B-1-brist och är i riskzonen för Wernicke-Korsakoff syndrom, kan du få vitamininjektioner för att minska denna risk.

Dosering

Din läkare kommer att rekommendera lämplig dos av vitamin B-1 för minnesförlust beroende på hur allvarlig din brist är. Det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B-1 är 1,1 mg för kvinnor i åldern 19 och över, 1,4 mg för gravida kvinnor och 1,2 mg för män i åldern 19 och över. Om du har en mild brist, kan du ta mellan 5 till 30 mg per dag för en månad; Om du har en allvarlig brist, kan du ta upp till 300 mg per dag, enligt MedlinePlus.

överväganden

Medan vitamin B-1-tillskott kan hjälpa till med din minnesförlust, kan det bli mindre effektiv som den neurologiska skador blir allvarligare. Om du har kommit till Korsakoff psykos, kan tillskott inte förbättra ditt minne symptom, enligt MedlinePlus.