XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vegetariska Icke-Sojaprotein Källor


Enligt både kvinnor Fitness och The Vegetarian Society, är det möjligt för en vegetarian för att få tillräckligt med protein i sin diet utan konsumtion av kött. Genom att äta en balanserad komplement av proteinkällor, säger Vegetarian Society att det är möjligt att konsumera alla nödvändiga aminosyror, även om en enda proteinkälla saknas. Även soja är en utmärkt protein substitut av sig själv, kan protein hittas i en mängd andra källor.

bönor

Även kallad baljväxter, bönor är de bästa källorna till icke-animaliskt protein. Bönor är mycket mångsidig och kan ersätta lätt för kött i nästan alla recept. Bönor kan användas som en komponent i soppor, sallader och dips, såsom hummus, en traditionell Mellanöstern mat gjord med mosade kikärter och kryddor. Olika typer av bönor inkluderar röda bönor, garbanzo bönor, marinblå bönor, svarta bönor och linser.

Mejeriprodukter och ägg

Två typer av vegetarianer finns: och Lacto-ovo-vegetarianer veganer. Lacto-ovo-vegetarianer konsumera mejeriprodukter och ägg men skyr alla andra animaliska produkter. Veganer vägrar att äta någon mat produkt som kom från ett djur. Det finns några vegetarianer som vägrar ägg men kommer fortfarande att äta mjölk. Mejeriprodukter inkluderar mjölk, ost och yoghurt. Kvinnors Fitness varnar att hela mejeriprodukter kan vara mycket fett, så välj låg fetthalt eller skumma mejeriprodukter.

Nötter

Nötter är en utmärkt källa till protein, men bör konsumeras med måtta, eftersom de innehåller mycket fett. Nötter kan ätas som mellanmål eller användas som garnering på en sallad eller i bröd. Bra typer av nötter inkluderar valnötter, cashewnötter och mandel. De kan köpas rå, rostade, saltade, hela, halveras eller hackad.

Fullkorn

Vegetarian Society säger att två brödskivor kan ge upp till 7 g protein. Enligt kvinnor Fitness, den kinesiska göra en livsmedelsprodukt som kallas seitan som liknar tofu men tillverkad av fullkornsmjöl. Kornen kokas, sköljs för att avlägsna stärkelse och sedan sjuda. Ju längre det sjuder, desto fastare blir tills det kan skivas eller kubik och användas i soppor, grytor och wok. Andra hela korn inkluderar müsli, rågbröd, havregryn och bovete pannkakor.

Spirulina

Spirulina är en blågrön alger som kan användas som ett proteintillskott. Spirulina finns som ett pulver som bakas i bröd eller läggas till andra rätter. Hälsokostbutiker säljer även produkter som redan innehåller spirulina.