XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sömnapné är ett tillstånd där du faktiskt sluta andas under sömnen. Dessa episoder kan pågå under en minut eller två och kan hända bara några gånger eller hundratals gånger under natten. Sömnapné uppstår när den mjuka vävnaden på baksidan av halsen stängs och blockerar luftvägen. Detta villkor kan också vara resultatet av hjärnan inte sända signaler till musklerna att andas. Du kommer vanligtvis börja andas igen och göra en fnysning eller kvävning ljud som du gör. Om den lämnas obehandlad, kan du utveckla allvarliga hälsoproblem. Om du misstänker att du har sömnapné, det finns särskilda tester som kan hjälpa till att diagnostisera detta tillstånd.

typer

Det finns två huvudtyper av tester som ska köras: den polysomnogram mslt och underhåll av vakenhet test. Sensorer är placerade på din hårbotten, ansiktet, bröstet, ben och ett finger.
Elastiska remmar är placerade runt bröstet och buken. Du kommer att göras för att känna sig så bekväm som möjligt.

Medicinsk historia

Din läkare kommer att gå över din sjukdomshistoria för att se om du har några riskfaktorer för sömnapné. Hon kommer också att behöva veta om sömnapné körs i din familj.

Mäta sömnstadier

Du kommer att ha både ett elektroencefalogram för att mäta hjärnvågor och en electroculogram att mäta ögon och haka rörelse. Båda dessa tester kan visa hur mycket tid du spenderar på olika sömncykler.

Mäta Vitals

Du kommer också att behöva ta ett EKG för att mäta hjärtats hastighet och rytm. Läkaren kommer bröstband använder för att mäta andningsrörelser. Detta är viktigt eftersom din hastighet av andning och hjärtats aktivitet förändring när du går igenom olika sömncykler.

andra test

Du kommer också att övervakas för att bestämma dina nivåer av syre och koldioxid i blodet. Maskiner kan också spela in benrörelser när du sover. Dessa tester kontrollera rastlöshet och störda sömnmönster.